ΑΘΗΝΑ
19:04
|
19.04.2024
Οι ρωσικές εταιρίες Capital Limited και East Med Amrit φέρεται να υπέγραψαν συμφωνίες με το συριακό υπουργείο Πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται πως προσελκύουν πλέον το ενδιαφέρον και ρώσικων εταιριών Ενέργειας.

Πληροφορίες της συριακής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Al Savra που επικαλούνται τουρκικές εφημερίδες και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou αναφέρουν ότι οι ρωσικές εταιρίες Ενέργειας Capital Limited και East Med Amrit υπέγραψαν προ ημερών συμφωνίες με το συριακό υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων με στόχο την έναρξη γεωλογικών ερευνών για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στη συριακή ΑΟΖ.

Οι δύο ρωσικές εταιρείες (που δεν έχουν εμφανή παρουσία στο Ιντερνετ) φέρονται έτοιμες να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια έκταση 2.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων έξω από την επαρχία Τάρτους στις ανατολικές ακτές της Συρίας.

Η συριακή εφημερίδα φιλοξενώντας σχετικό ρεπορτάζ στις 16 Μαρτίου ανέφερε ότι η συμφωνία συνήφθη για 25 χρόνια με δυνατότητα αυτόματης παράτασης για τουλάχιστον άλλα πέντε. Ανέφερε επίσης πως είχε προγραμματιστεί μελέτη 48μηνης έρευνας που θα μπορούσε να παραταθεί για 36 μήνες εάν χρειαστεί ανάλογα με τα ευρήματα κοιτασμάτων πετρελαίου ή του φυσικού αερίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα