ΑΘΗΝΑ
22:01
|
15.05.2024
Τι αποκαλύπτει ο ερευνητής και τι απαντά η σκανδαλοθηρική ταμπλόιντ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ταμπλόιντ με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, The Sun, φέρεται να είχε προσλάβει ιδιωτικό ερευνητή για την παρακολούθηση και κυρίως τη συλλογή πληροφοριών για την τότε ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και μετέπειτα Δούκισσα του Σάσεξ. Αυτός ο ερευνητής σήμερα αποκαλύπτει ότι έλαβε παράνομα όλες τις πληροφορίες για την Μέγκαν Μαρκ λίγο μετά τη γνωριμία της με τον μελλοντικό της σύζυγό, πρίγκιπα Χάρι.

Ο Νταν Χανκς, κάτοικος Λος Άντζελες, δήλωσε στην ιστοσελίδα Byline Investigates, ότι συνέταξε έναν φάκελο 90 σελίδων το 2016 κατά παραγγελία της σκανδαλοθηρικής βρετανικής εφημερίδας, η οποία είχε κάτι μυριστεί για τη νέα σχέση του πρίγκιπα Χάρι.

Ο φάκελος που έφτασε στον διευθυντή σύνταξης της Sun περιείχε τηλέφωνα συγγενών της Μαρκλ, πληροφορίες για τον πρώην σύζυγό της και ακόμα και τον προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Αμερικανίδας ηθοποιού. Ο ερευνητής Χανκς επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών που έστειλε στην εφημερίδα θα μπορούσε να είχε συλλεχθεί με νόμιμο τρόπο, αλλά δεν το έκανε. Οι πληροφορίες προέρχονται από μια βάση δεδομένων που δεν θα μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί για δημοσιογραφικούς σκοπούς.

Ο ιδιωτικός ερευνητής δήλωσε επίσης στους New York Times, ότι το βρετανικό ταμπλόιντ τον πλήρωσε 2.055 δολάρια το 2016 για προσωπικές πληροφορίες σχετικά με το ζευγάρι, την οικογένεια και τους φίλους τους. Πρόσθεσε ότι η Sun τον έκανε να υπογράψει επιστολή, στην οποία  δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε παράνομες μεθόδους για να εντοπίσει ανθρώπους ή να κάνει ελέγχους στο παρασκήνιο. “Μετά οι δημοσιογράφοι γύρισαν και μου είπαν …Αλλά αν θέλετε να πάρετε τη δουλειά, συνεχίστε να κάνετε ό, τι κάνετε, έκαναν ένα νεύμα και μου έκλεισαν το μάτι”, διευκρίνισε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ.

Από την πλευρά της η “ναυαρχίδα” των βρετανικών ταμπλόιντ διαψεύδει τον ερευνητή και ξεκαθαρίζει ότι η συνεργασία τους λύθηκε το 2017. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχει γραπτή συμφωνία με τον κ. Χανκς στην οποία συναινεί πως δεν θα παραβιάσει τον νόμο για όσο διάστημα εργάζεται για το έντυπο. Άρα, λέει, η Sun δεν είχε γνώση των παρανομιών του κ. Χανκς.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ άνοιξαν μέτωπο με τις βρετανικές ταμπλόιντ με την Μέγκαν Μαρκλ να καταφέρνει μια πρώτη νομική νίκη στη διαμάχη της με την Mail on Sunday που δημοσίευσε ένα αγνοία της γράμμα που είχε η ίδια στον πατέρα της. Στη πολύκροτη συνέντευξή τους με την Όπρα Γουίνφρεϊ το ζεύγος των Σάσεξ κατηγόρησε τις βρετανικές ταμπλόιντ για ρατσισμό.

Μια κατηγορία που στοίχισε τη δουλειά του βιτριολικού Βρετανού δημοσιογράφου, τηλεπαρουσιαστή και πρώην εκδότη της ταμπλόιντ Mirror, Πιρς Μόργκαν, αλλά και του επικεφαλής της Ένωσης Εκδοτών Βρετανίας. Και ο πρίγκιπας Χάρι ακολουθεί νομικές διαδικασίες για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου εναντίον των εκδοτών της Sun και της Mirror. 

Και μερικά πρωτοσέλιδα της Sun για την Μέγκαν που πουλούσε τότε και τώρα τρελά…




Πηγή: The Guardian 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα