ΑΘΗΝΑ
03:13
|
26.04.2024
Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν 45χρονο Παλαιστίνιο που συμμετείχε σε αντικατοχική διαδήλωση στο Μπέιτ Νταζάν της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο αίμα πνίγηκε σήμερα το μεσημέρι η καθιερωμένη αντικατοχική κινητοποίηση της Παρασκευής που πραγματοποιούν εδώ και μερικές βδομάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στο χωριό Μπέιτ Ντατζάν στα περίχωρα της Νάμπλους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αντιδρώντας στα σχέδια επέκτασης παρακείμενων εβραϊκών εποικισμών.

Την ώρα που η διαδήλωση ήταν σε εξέλιξη, μία ομάδα νεαρών διαδηλωτών πέταξε πέτρες σε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που παρακολουθούσαν από κοντά την κινητοποίηση. Οι στρατιώτες φαίνεται πως αντέδρασαν στις πέτρες με αληθινά πυρά πετυχαίνοντας τον 45χρονο Ατίφ Γιουσέφ Χανάισα στο κεφάλι.

Ο άτυχος Παλαιστίνιος μεταφέρθηκε αμέσως από τους συναγωνιστές του σε κοντινό νοσοκομείο όπου ξεψύχησε.

Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν τη διενέργεια “έρευνας” για τις συνθήκες θανάτου του 45χρονου Παλαιστίνιου που σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα- φωτορεπόρτερ του Ρόιτερς το θύμα σκοτώθηκε από τα ισραηλινά πυρά.

Image

Ο φωτορεπόρτερ Ρανίν Σαουάφτα από το πρακτορείο Ρόιτερς αποτύπωσε την παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία λίγο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου Παλαιστίνιου.

A man holds a Palestinian flag stained with blood of a mortally wounded Palestinian during a protest against Israeli settlements, in Beit Dajan in the Israeli-occupied West Bank March 19, 2021. (photo credit: REUTERS/RANEEN SAWAFTA)

Η δολοφονία ενός ακόμη Παλαιστίνιου που συμμετείχε σε κινητοποίηση κατά των εβραϊκών εποικισμών, που διαρκώς επεκτείνονται με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ, ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη που ασφυκτιούν ανάμεσα στα άλλα και από τη βάναυση κατοχή και από τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα