ΑΘΗΝΑ
13:04
|
25.04.2024
Δύο φορές την εβδομάδα ο έλεγχος - Επίταξη του ιδιωτικού τομέα ζητεί η αντιπολίτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποχρεωτική καθίσταται η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Η νέα ανακοίνωση πιθανότατα συνδέεται με τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Μεταξά”.

Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του, παραδέχθηκε χθες ο υπουργός Υγείας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουν φτάσει τις 1.404. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid.

“Μετά από πέντε μήνες περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Αντί να ασχοληθεί με τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, ανακοίνωνε ‘έξυπνα μέτρα’, τα οποία ετοιμάζεται να μαζέψει”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι “η βασική επιλογή που μπορεί αυτή τη στιγμή να συμβάλει ουσιαστικά στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές είναι η επίταξη του ιδιωτικού τομέα”.

Σχολιάζει ωστόσο πως “το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, με τα νοσοκομεία στο όριο της κατάρρευσης, αρνείται να το πράξει δείχνει ότι έχουμε μία πραγματικά επικίνδυνη κυβέρνηση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα