ΑΘΗΝΑ
01:44
|
08.09.2024
Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με την επικείμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με την επικείμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστα Καταραχιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου εμμένει στην απόφασή για την πρόωρη λήξη της σύμβασης (που ισοδυναμεί με απόλυση) του ακτινολόγου και συνδικαλιστή, ο οποίος είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που παρατάθηκε η σύμβασή του μέχρι τον Οκτώβριο εν μέσω πανδημίας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του «Αγίου Σάββα» να σταματήσει την εκδικητική μεθόδευση της απόλυσης του, τη στιγμή που τα νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο», καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του νοσοκομείου «να απαντήσουν πως απολύουν έναν γιατρό εν μέσω πανδημίας».

Η καταγγελία του Κώστας Καταραχιά λαμβάνει χώρα στο φόντο «ασφυξίας» στο ΕΣΥ, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ, ανερχόμενο σε 649 ασθενείς, και ενώ έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες καταγγελίες για εκδικητικές διώξεις υγειονομικών των οποίων η τοποθέτηση δεν συνάδει με την αφήγηση της κυβέρνησης.

Ενδεικτικά, κλήση για εξηγήσεις από τις αστυνομικές αρχές το προηγούμενο διάστημα έχουν λάβει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου με αφορμή κινητοποίηση των υγειονομικών στις 24/9, για… παράβαση των άρθρων περί «απείθειας» και «παρακώλυσης συγκοινωνιών», σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», ο Θανάσηςς Σιούλης, γιατρός στο ΑΧΕΠΑ, μέλους του ΔΣ της ΕΝΙΘ, ο οποίος τον Νοέμβριο είχε αποκαλύψει ότι το νοσοκομείο ξεκινούσε εφημερία χωρίς καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, καθώς και ο επικεφαλής της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα