ΑΘΗΝΑ
06:42
|
20.04.2024
Οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ σε σε Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα εξεγείρονται και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα αφήσουν να γίνουν τα σχολεία ριάλιτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Παλήνης Αθανάσιου Ζούτσου να προχωρήσει στην εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στα προαύλια δημοτικών σχολείων σε Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Κομματικές οργανώσεις στις παραπάνω περιοχές αποδοκιμάζουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι “το σχολείο δεν θα γίνει ριάλιτι!”.

Νόμος Γαβρόγλου: Κάμερες ασφαλείας στα σχολεία όταν είναι κλειστά

Στην έγγραφη καταγγελία τους οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ επισημαίνουν:

Στην καταγγελία τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ κατηγορούν την δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να μετατρέψει τα σχολεία της περιοχής σε “μεγάλο αδελφό”, αδιαφορώντας πλήρως για τις “αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση τόσο στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στην παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου”. Θεωρούν πως η απόφαση αυτή δείχνει “εξαιρετικά αντανακλαστικά στην προσπάθεια περιορισμού κάθε ελευθερίας, λόγου και κριτικής ενώ μεριμνά για τον εθισμό των παιδιών μας στην παρακολούθηση των κινήσεων και της συμπεριφοράς τους, προετοιμάζοντάς τα για πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές, αλλά με αστυνομικούς”.

Και η ανακοίνωση των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ επισημαίνει:

“Είναι απορίας άξιο, βέβαια, πως η Δημοτική Αρχή, που υποτίθεται μεριμνά για την ασφάλεια των παιδιών μας, δεν φρόντισε εν μέσω πανδημίας να εξασφαλίσει την ομαλή και με ασφάλεια λειτουργία των σχολείων. Δεν έγινε ούτε ένα τεστ ανίχνευσης covid-19 τη στιγμή που το ένα μετά το άλλο σχολείο της περιοχής έκλειναν λόγω κρουσμάτων, ενώ σε πολλά σχολεία δεν υπήρχε η στοιχειώδης καθαριότητα που προβλέπεται σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας από τα “πολύτιμα” πρωτόκολλά τους. Αποφασίζει και διατάζει όμως για τις υποτιθέμενες λαϊκές ανάγκες για στενή επιτήρηση και αστυνόμευση των παιδιών μας από την πρώτη στιγμή της κοινωνικοποίησής τους, αναλαμβάνοντας το ρόλο του χαφιέ”.

Και καταλήγουν: “Απαιτούμε την επίλυση των πραγματικών λαϊκών αναγκών για δωρεάν και ουσιαστική Παιδεία. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πετάξουν στα σκουπίδια κάθε προσπάθεια επιβολής φόβου και αστυνομοκρατίας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα