ΑΘΗΝΑ
11:21
|
25.04.2024
Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι κατέστρεψε ένα drone με εκρηκτικά που εκτοξεύτηκε από τους Χούθι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ταξίαρχος στρατηγός Τουρκί Αλ-Μαλίκι, είπε ότι οι δυνάμεις συνασπισμού είχαν καταφέρει να αναχαιτήσουν και να καταστρέψουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που πυροβολήθηκε από την πολιτοφυλακή Χούθι προς την ίδια πόλη στη νότια Σαουδική Αραβία.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε ένα drone με εκρηκτικά που εκτοξεύτηκε από τους Χούθι στην Υεμένη προς την πόλη Καμίς Μουσάιτ της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε το Σάββατο η τηλεόραση Al Arabiya.

Τέτοιες επιθέσεις drone και πυραύλων στη Σαουδική Αραβία έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με την πολιτοφυλακή της Υεμένης να στοχεύει στρατιωτικές υποδομές και βάσεις, αεροδρόμια, πετρελαϊκές υποδομές, πυραυλικές άμυνες και πόλεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε άλλο ένα drone που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης προς την κατεύθυνση της Καμίς Μουσάιτ.

Η Υεμένη έχει βυθιστεί σε μια εσωτερική σύγκρουση μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και του κινήματος Χούθι από τον Αύγουστο του 2014.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της σύγκρουσης, ένας συνασπισμός αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε αεροπορική εκστρατεία εναντίον των αντάρτων μετά από αίτημα του προέδρου Αμπντραμούχ Μανσούρ Χάντι, ο οποίος κατέφυγε στο Ριάντ μετά από μια λαϊκή εξέγερση υπό την ηγεσία των Χούθι στη Σαάνα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα