ΑΘΗΝΑ
14:44
|
24.06.2024
Η Τουρκία αναφέρει ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από δέκα τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο στο Ιντλίμπ της Συρίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε την Κυριακή ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, και 11 τραυματίστηκαν σε επίθεση πυροβολικού από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Δαμασκό. Οι δυνάμεις επιτέθηκαν σε νοσοκομείο στην περιοχή του βορειοανατολικού Ιντλίμπ, όπου οι τουρκικές και τοπικές συμμαχικές δυνάμεις κατέχουν έδαφος.

Η περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία ελέγχεται από την ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ που  διευθύνεται από μέλη της Αλ Κάιντα της Συρίας, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές ομάδες ανταρτών.

Η επίθεση στη βορειοδυτική πόλη Atareb έλαβε χώρα παρά την εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας από τον Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με το  Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένες παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή.

Η περιοχή Idlib φιλοξενεί 2,9 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων τα δύο τρίτα έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω των συγκρούσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν πληγεί πολλές φορές στην περιοχή Idlib κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μεταξύ του 2016 και του 2019, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε έως και 337 επιθέσεις σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Ο εμφύλιος πόλεμος έχει σκοτώσει περισσότερους από 388.000 ανθρώπους και από την έναρξή του, το 2011, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια, ενώ οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις καταστέλλονται βίαια.  Το 70% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν εγκαταλείψει τη Συρία από την αρχή της σύγκρουσης, ενώ μετά από χρόνια βομβαρδισμού μόνο το 58% των νοσοκομείων παραμένουν πλήρως λειτουργικά, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση τιμών πετρελαίου λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά της Boeing ζητούν Αμερικανοί εισαγγελείς

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Νέα κατρακύλα του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα