ΑΘΗΝΑ
15:40
|
25.04.2024
Η φωτογραφία στο TikTok με τη μάσκα δώρο για τα 71α γενέθλια του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Η περιοδεία Λαβρόφ στην Κίνα ξεκίνησε με έκκληση προς το Πεκίνο να μειώσουν από κοινού την εξάρτησή τους από το αμερικανικό δολάριο αλλά και αντιμετωπίζοντας τη ζωή με χιούμορ ακόμα κι αν έχει να κάνει με την πανδημία. Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην επαρχία Γκουιλίν της νότιας Κίνας ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας φωτογραφήθηκε εν πλω με φόντο τον ποταμό Λιγιάνγκ και με μάσκα πάνω στην οποία είναι κεντημένα τα αρχικά “FCKNG QRNTN” (σ.σ. γαμ@μ@νη καραντίνα). Η φωτογραφία ανέβηκε στο TikTok του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και γίνεται viral γιατί το μήνυμα του Λαβρόφ είναι παγκόσμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μάσκα είναι δώρο δημοσιογράφων προς τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χθες Κυριακή γιόρτασε τα 71α γενέθλιά του.  

@midrussia

Журналисты пула подарили С.В.Лаврову маску. И маска, и надпись пришлись Министру впору

♬ original sound – МИД России

“Δημοσιογράφοι έδωσα στον Σ.Β. Λαβρόφ μια μάσκα. Τόσο η μάσκα όσο και το μήνυμά της ταιριάζουν απόλυτα στον Υπουργό”, αναφέρει το σχόλιο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο TikTok.

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού στην Κίνα πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που η Κίνα και η Ρωσία βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. Προ ημερών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε “δολοφόνο” τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς κατά τη συνάντηση τους στην Αλάσκα. O Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να ενισχύσουν την ανεξαρτησία τους.

“Βλέπετε πώς οι ΗΠΑ κηρύσσουν το καθήκον τους να περιορίσουν τις δυνατότητες τεχνολογικής ανάπτυξης τόσο της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας”, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και επίσης εξήγησε ότι η ζωή αναγκάζει και τα δύο κράτη, να οικοδομήσουν μια γραμμή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εξαρτώνται από τις “ιδιοτροπίες των δυτικών εταίρων”.

Με πληροφορίες από Moscow Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα