ΑΘΗΝΑ
04:58
|
26.04.2024
Το αγόρασε επιχειρηματίας με έδρα τη Μαλαισία πληρώνοντας με κρυπτονόμισμα και είπε: “Ήταν σαν να αγοράζω τη Μόνα Λίζα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη ανάρτηση του συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ στη δική του κοινωνική πλατφόρμα βγήκε σε δημοπρασία και πωλήθηκε έναντι 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρηματία που εδρεύει στη Μαλαισία.

Το tweet ηλικίας 16 ετών έγραφε “just setting up my twttr”, σε ελεύθερη απόδοση: απλά ρυθμίζω το Twitter μου. Αγοράστηκε από μια πλατφόρμα που ονομάζεται Valuables, η οποία ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Cent, αφού η ανάρτηση τέθηκε προς πώληση στις αρχές του μήνα. Η πρώτη ανάρτηση είχε γίνει στις 21 Μαρτίου του 2006. Η δημοπρασία, σύμφωνα με τον Ντόρσεϊ, έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το τιτίβισμα πουλήθηκε ως NFT, τη μέθοδο που επιτρέπει στους ανθρώπους να συλλέγουν ψηφιακά στοιχεία και να επαληθεύουν την ιδιοκτησία τους. Όπως τα κρυπτονομίσματα, τα NFT χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain, αλλά αντί να αντιπροσωπεύουν χρήματα, ενεργούν ως ψηφιακό λογιστικό βιβλίο για να αποδείξουν ότι ένα άτομο κατέχει αυτά που έχει αγοράσει. Ο επιχειρηματίας με έδρα τη Μαλαισία, Σίνα Εστάβι, αγόρασε το tweet του Τζακ Ντόρσεϊ με το κρυπτονόμισμα Ethereum για 1630.5825601 ETH (2.915.835,47 δολάρια). Είπε στη συνέχεια πως ήταν σαν να αγοράζει τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ δήλωσε ότι θα μετατρέψει τα Ethereum σε bitcoin και θα δωρίσει το ποσό στο ταμείο για την Αφρική “GiveDirectly”. Ethereum και bitcoin είναι ανταγωνιστικά κρυπτονομίσματα.

“Αυτό δεν είναι απλά ένα tweet”, σχολίασε στο Twitter ο αγοραστής και πρόσθεσε, “Πιστεύω ότι σε κάποια χρόνια από σήμερα ο κόσμος θα καταλάβει την πραγματική του αξία, σαν τον πίνακα της Μόνα Λίζα”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα