ΑΘΗΝΑ
02:34
|
20.04.2024
«Η πανδημία έχει ξεφύγει. Αλλά ταυτόχρονα έχει ξεφύγει και η κυβέρνησή σας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι δεν συναισθάνεται τι πραγματικά συμβαίνει.

«Η πανδημία έχει ξεφύγει. Αλλά ταυτόχρονα έχει ξεφύγει και η κυβέρνησή σας», είπε ο κ. Τσίπρας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επένδυση στο «Ελληνικό» και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τη μπάλα, όχι μόνον της πανδημίας, αλλά -όπως είπε- έχει χάσει κάθε ηθική πυξίδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για μαζικά και στοχευμένα τεστ που θα έχουν συνταγογραφηθεί, ώστε να μπορεί -όπως είπε- κάθε πολίτης που έχει συμπτώματα να πάει στο γιατρό και δωρεάν να τεσταριστεί και δύο φορές την εβδομάδα παροχή δωρεάν τεστ στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς και σε εργασιακούς χώρους για μαθητές.

«Αφού έναν χρόνο αρνείστε την αξία των τεστ, έρχεστε τώρα και αναγγέλλετε τη παροχή τους στα φαρμακεία. Για να καλύψετε την αποτυχία σας, η ατομική ευθύνη πρέπει τώρα να μετατραπεί σε ατομική ενοχή. Η έννοια της συλλογικής υγειονομικής προστασίας, γίνεται ατομική υπόθεση. Αντί να φροντίσετε συντεταγμένα και πρωτίστως με ασφάλεια να ελεγχθεί ο πληθυσμός, λέτε στους πολίτες πηγαίνετε στα φαρμακεία και βγάλτε άκρη», είπε και καταλόγισε προχειρότητα στην κυβέρνηση.

«Αποδείχτηκε ότι ούτε το αν και πώς θα καταγράφονται τα όποια αποτελέσματα του self testing είχε συνεννοηθεί η κυβέρνηση με τους φαρμακοποιούς, ούτε καν είχατε συνεννοηθεί μεταξύ σας», είπε και καταλόγισε προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητας. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και σε ότι αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (PCR) για την οποία -όπως είπε- η κυβέρνηση απάντηση πως ήταν ασύμφορη οικονομικά.

«Η κυβέρνηση που παρέλαβε 37 δισ. ευρώ από την προηγούμενη, σε μια χώρα που δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και δεν έχει κανένα δημοσιονομικό περιορισμό, είπε στους πολίτες ότι η σωτηρία της ζωής τους είναι ασύμφορη. Έχετε ορίσει τιμή στην ανθρώπινη ζωή. Και καταλήξατε ότι είναι ασύμφορο. Μιλάτε λες είμαστε στο 2014, να μας λέτε “το πρόγραμμα σας δε βγαίνει”. Εδώ δεν μιλάμε για το πρόγραμμά μας. Μιλάμε για τα στοιχειώδη. Για να μη μιλήσουμε για τις απώλειες από την ύφεση που θα είχαμε γλιτώσει αν είχαμε σοβαρή στρατηγική να ξέρουμε τι μας γίνεται και να αποφύγουμε το νέο πεντάμηνο λοκντάουν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «μπάχαλο» τις επιτάξεις.

«Ένα χρόνο τώρα δεν έχετε κάνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού. Και έρχεστε στο ”και πέντε” και ενώ τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει να τρέχετε να επιστρατεύσετε 200 γιατρούς», είπε και επιτέθηκε με δριμύτητα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για τις δηλώσεις του ότι δεν υπάρχουν γιατροί προς πρόσληψη.

«Κάνετε τους νταήδες στους ιδιώτες γιατρούς, αλλά την πάπια στους κλινικάρχες», κατέληξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγές: ΒΟΥΛΗ TV, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα