Περαιτέρω συνέβαλε στη σύγχυση γύρω από τη διαδικασία του self-testing ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Συγκεκριμένα, για τη διαδικασία που θα ακολουθείται, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως μετά τη διενέργεια του τεστ, ο πολίτης θα πρέπει να μπει σε μια πλατφόρμα να δηλώσει εάν είναι θετικός, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πρόσθετο τεστ σε δημόσια δομή. «Υποχρέωση δεν υπάρχει σε αυτό το σύστημα, εθελοντική είναι η λειτουργία του. Δεν υπάρχει κάποια επίπτωση αν κάποιος δεν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ατομική ευθύνη των πολιτών.
«Εφόσον είναι θετικός και το δηλώσει μέσα από την πλατφόρμα, μπορεί να κάνει μετέπειτα δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές για να μπορέσει με βάση αυτό για παράδειγμα να πάρει άδεια από τη δουλειά του» πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι η διάθεση των self tests αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου.
«Προετοιμαζόμαστε εντατικά για να προλάβουμε αυτά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία τίθενται από την πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η απάντηση του υπουργού δημιουργεί ευλόγως απορίες τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την ίδια την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, αφού αν η καταγραφή των αρνητικών κρουσμάτων δεν είναι υποχρεωτική τότε γεννιούνται αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην πλατφόρμα gov.gr, η οποία συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας. «Ξεκινήσαμε με 503 υπηρεσίες, τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 1.100» ανέφερε ο υπουργός, ανακοινώνοντας ότι πλέον θα είναι διαθέσιμη εύκολα και ψηφιακά η διάθεση του ποινικού μητρώου, με τους κωδικούς του taxisnet.