ΑΘΗΝΑ
12:51
|
19.05.2024
Τελικά για την πτώση δεν έφταιγε το κακό μάτι ή οι θυελλώδεις άνεμοι αλλά τα σκαλιά του Air Force One.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως ενημερώνει ο Λευκός Οίκος, τελικά για τις “τούμπες” του 78χρονου Τζο Μπάιντεν λίγο πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροπλάνο την Παρασκευή (19/3), δεν έφταιγε το κακό μάτι ούτε η βιασύνη του προέδρου, αλλά η σκάλα του Air Force One.

“Ο πρόεδρος είναι 100% καλά, δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει να ανεβείτε σε αυτά τα σκαλιά, είναι λίγο δύσκολο” δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, τη Δευτέρα, υπερασπιζόμενη τον πρόεδρο και αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν αυτός εξετάστηκε από γιατρό αφού σκόνταψε τρεις φορές πάνω στον υπερβάλοντα ζήλο του να ανέβει με γρήγορες δρασκελιές τη σκάλα του Air Force One.

“Μια ιατρική ομάδα ταξιδεύει πάντα με τον πρόεδρο όπου και αν πηγαίνει” απάντησε η Ψάκι σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν εξετάστηκε μετά την πτώση ο Μπάιντεν.

“Δεν γνωρίζω αν απαιτείται να εξεταστεί. Υπάρχει, φυσικά, ένας γιατρός που ταξιδεύει με τον πρόεδρο, οποιονδήποτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά δεν γνωρίζω ότι χρειάζεται πραγματική, εκτεταμένη ιατρική φροντίδα”, συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Camp David.

Τέλος, σχετικά με την αντίδραση του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενέπαιξε ειρωνευόμενος τον Μπάιντεν, η Ψάκι απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η πτώση του Μπάιντεν έθεσε επιπλέον ερωτήματα σχετικά με την υγεία του προέδρου και το γεγονός έγινε viral στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, η αρχική δήλωση του Λευκού Οίκου που απέδωσε την πτώση στους θυελλώδεις ανέμους αντί να βοηθήσει, πυροδότησε ακόμη περισσότερο τα χλευαστικά σχόλια των Δημοκρατικών και των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο και αυτή η τελευταία εκδοχή δεν μοιάζει να βοηθά στην αντιστροφή του κλίματος χλεύης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, ο Τζο Μπάιντεν είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι του ενώ έπαιζε με τον σκύλο του, με τον γιατρό του τότε να δηλώνει πως ο 78χρονος είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα