ΑΘΗΝΑ
23:17
|
19.04.2024
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε fake φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρόλο του πρύτανη των fake news κατέχει και επισήμως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με fake φωτογραφία εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επένδυση στο Ελληνικό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την κύρωση της παραχώρησης του Ελληνικού παρέθεσε μία εμφανώς ψεύτικη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Αλέξης Τσίπρας, την εποχή της αντιπολιτεύσεως. Κρατάει στα χέρια του το πανό ”το Ελληνικό δεν πωλείται – Helliniko is not for sale”».

Πανό
Η fake φωτογραφία που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ωστόσο στην φωτογραφία που παρέθεσε ο υπουργός Αο Αλέξης Τσίπρας ούτε πανό κρατάει, αλλά ούτε και το πανό είναι αληθινό, καθώς είναι προϊόν κακού φωτομοντάζ. Η δε φωτογραφία κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια στο διαδίκτυο.

Πανό
Η πρωτότυπη φωτογραφία πριν τη λαθροχειρία του Άδωνι Γεωργιάδη
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η φωτογραφία που παραποιήθηκε

Την επίθεση ο υπουργός Ανάπτυξης την είχε προαναγγείλει μέσω Twitter λίγο νωρίτερα γράφοντας «Αυτός ο άνθρωπος με κατηγόρησε πριν λίγο για την επένδυση στο “Ελληνικό”….θα του απαντήσω σε λίγα λεπτά».

Tweet Γεωργιάδη

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί την απρέπεια που διέπραξε.

«Υπάρχει μία καταγγελία που έχει διακινηθεί σε όλο το διαδίκτυο. Πρέπει να ενημερώσετε τον κύριο Γεωργιάδη ότι η φωτογραφία που κατέθεσε στα πρακτικά που εμφανίζει τον κ. Τσίπρα να κρατάει ανάμεσα σε άλλους ένα πανό καταγγέλλεται ως μοντάζ, ως fake news, ως ψευδέστατο. Αν είναι όντως έτσι, ο κύριος Γεωργιάδης πρέπει να γυρίσει πίσω, να ανακαλέσει αυτήν την καταγγελία, να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί την απρέπεια που διέπραξε» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πηγές: Αυγή, ΕΡΤ, Εφημερίδα Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα