ΑΘΗΝΑ
21:44
|
26.04.2024
Το ραντεβού για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ορίστηκε μερικές ώρες μετά την επίσκεψη του Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αξιοποιεί ο Λευκός Οίκος προκειμένου να προσδώσει ιστορική διάσταση στην πρώτη επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διπλωματικές πηγές και από τις δύο χώρες επιβεβαίωσαν πως ορίστηκε το ραντεβού για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Μαρτίου.

Η επικοινωνία αναμένεται να γίνει πριν την τηλεδιάσκεψη των ΗΠΑ με τους ηγέτες χωρών της ΕΕ στο πλαίσιο τηλεσυνόδου.

Η τηλεδιάσκεψη ΗΠΑ-ΕΕ

Εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε νωρίτερα ότι στη σύνοδο της Πέμπτης και της Παρασκευής, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συζητηθούν το θέμα των εμβολίων για τον νέο κορονοϊό, τα θέματα της Ρωσίας και της Τουρκίας καθώς και η βιομηχανική πολιτική της Ένωσης. Ο Μπάιντεν αναμένεται να «συνδεθεί» με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 21.45 (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους τη βούλησή του να αναζωογονηθούν οι σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον, η συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής αλλά και η εμβάθυνση της «μεγαλύτερης εμπορικής και επενδυτικής σχέσης στον κόσμο».

Ο Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης τα θέματα της Κίνας και της Ρωσίας με τους 27 ηγέτες θεωρώντας ότι πρόκειται για ευκαιρία ενίσχυσης και συντονισμού κινήσεων με αφορμή τα “ανθρώπινα δικαιώματα” και την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα