ΑΘΗΝΑ
18:20
|
18.05.2024
Εξέφρασαν επιθυμία για επίλυση διμερών ζητημάτων στη βάση "κοινών συμφερόντων" και "στρατηγικών προτεραιοτήτων"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας “πρέπει να εστιάσουν στα κοινά συμφέροντα και στις στρατηγικές προτεραιότητες” επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας με αφορμή την αποψινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ιμπραχίμ Καλίν, στενός σύμβουλος και εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Τζέικ Σάλιβαν, Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν εκτενώς θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα με πρώτο τη Συρία, τις τελευταίες εξελίξεις σε Λιβύη και Ιράκ αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τόνισαν, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εκδοχή της επικοινωνίας, “την ανάγκη” οι σχέσεις να αναπτυχθούν “στη βάση αμοιβαίου σεβασμού και κοινών συμφερόντων”.

Οι Καλίν και Σάλιβαν αναφερόμενοι στα ακανθώδη ζητήματα της αγοράς ρωσικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα και του “παγώματος” της αγοράς F-35 από την Τουρκία ανέφεραν τη συνέχιση συνομιλιών “μέσω εποικοδομητικής προσέγγισης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα