ΑΘΗΝΑ
12:25
|
03.07.2024
Αναγνωρίζει την σημαντική συμβολή της στη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ μην παραλείποντας τις πιέσεις έναντι της Ελλάδας...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα επόμενα βήματα με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων Τουρκίας-Γερμανίας και Τουρκίας-ΕΕ τέθηκαν απόψε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Τούρκος ηγέτης φαίνεται να ευχαριστεί προσωπικά τη Γερμανίδα Καγκελάριο για την προσωπική τής συμβολή στην βελτίωση του κλίματος στο διάλογο για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Σημείωσε πως είναι απαραίτητες προσπάθειες για  να μην υποβαθμιστεί η σημερινή κατάσταση από “ορισμένες χώρες-μέλη που δεν καταφέρνουν να αντιληφθούν την αξία των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ”.

Σε επόμενο σημείο ο Τούρκος πρόεδρος εκφράζει την προσδοκία πως η σχετική έκθεση του επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας που θα υποβληθεί στη σύνοδο κορυφής ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη θα “αντανακλάσει το μέλλον των σχέσεων των δύο πλευρών από αντικειμενική και εποικοδομητική σκοπιά στην κατεύθυνση μίας θετικής ατζέντας”.

Και οι υπανιγμοί για την Ελλάδα…

Επιπλέον ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως η Τουρκία έδειξε “αποφασιστικότητα υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας “να συσταθεί στην Ελλάδα να διατηρήσει τον διάλογο με αποτελεσματικό τρόπο”.

Η Μέρκελ από την πλευρά της στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας φέρεται να συνεχάρη τον Ερντογάν για το Έβδομο “μεγάλο συνέδριο” του κόμματός του, ΑΚΡ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Αποσύρθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι προκειμένου να στηθεί ανάχωμα στη Λεπέν

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Στροφή Μητσοτάκη στην καθημερινότητα με αιφνίδιες επισκέψεις

ΠΑΣΟΚ: Έκτη υποψήφια η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα