ΑΘΗΝΑ
10:31
|
25.04.2024
Το Πεκίνο θεωρεί ότι ο Γάλλος ερευνητής, Αντουάν Μποντάζ είναι "ιδιαιτέρως επικριτικός" απέναντι στην Κίνα.
FILE PHOTO: The Chinese national flag flies at half-mast behind a statue of late Chinese chairman Mao Zedong in Wuhan, Hubei province, as China holds a national mourning for those who died of the coronavirus disease (COVID-19), on the Qingming tomb-sweeping festival, April 4, 2020. REUTERS/Aly Song/File Photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρεσβευτής της Κίνας στο Παρίσι εκλήθη σήμερα στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών για του διατυπωθεί διαμαρτυρία σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν κατά του ανεξάρτητου Γάλλου ερευνητή, Αντουάν Μποντάζ.

Το Πεκίνο θεωρεί ότι ο Αντουάν Μποντάζ είναι “ιδιαιτέρως επικριτικός” απέναντι στην Κίνα, καθώς κατήγγειλε κινεζικές πιέσεις κατά Γάλλων βουλευτών που προτίθενται να επισκεφθούν την Ταϊβάν.

Ο Αντουάν Μποντάζ, ερευνητής της Fondation pour la recherche stratégique (FRS), χαρακτηρίσθηκε “αλήτης” σε tweet που αναρτήθηκε την Παρασκευή, στον επίσημο λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας στο Παρίσι.

“Στις σχέσεις μας με την Κίνα, δεν υπάρχει χώρος για ύβρεις και απόπειρες εκφοβισμού κατά βουλευτών της Γαλλικής Δημοκρατίας και ερευνητών. Υπερασπιζόμαστε όσους ενσαρκώνουν την ελευθερία της έκφρασης και την δημοκρατία. Πάντα και παντού”, σχολίασε χθες οι υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

“Οι δηλώσεις της πρεσβείας της Κίνας στη Γαλλία και οι ενέργειες κατά βουλευτών, ερευνητών και ευρωπαίων διπλωματών είναι απαράδεκτες. Ζήτησα να κληθεί ο πρεσβευτής της Κίνας για να του γίνει αυστηρή υπενθύμιση των μηνυμάτων αυτών”, πρόσθεσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Το σαββατοκύριακο, ο Αντουάν Μποντάζ εξαπέλυσε βολές κατά του Πεκίνου, ισχυριζόμενος ότι η κινεζική διπλωματία στο εξωτερικό διέπεται από ένα αίσθημα πλήρους ατιμωρησίας και θρασείας ρητορικής.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα