ΑΘΗΝΑ
23:29
|
26.04.2024
Το κινεζικό ΥΠΕΞ προτείνει στη συμμαχία της Δύσης να αρχίσει να συμβαδίζει με τον 21ο αιώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προς τη συμμαχία των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας, γνωστή ως “Πέντε Μάτια” να αρχίσει να συμβαδίζει με τον 21ο αιώνα και να πάψει να αντιμετωπίζει το Πεκίνο σαν συνέχεια της δυναστείας των Κινγκ, η οποία ήταν τελευταία της Αυτοκρατορίας της Κίνας και κυβερνούσε τη χώρα από το 1644 έως το 1912.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουνγίνγκ, ζήτησε από τα κράτη μέλη της επονομαζόμενης συμμαχίας “Πέντε Μάτια” να σταματήσουν να αναμειγνύονται στα εσωτερικά θέματα της χώρας και να την εγκαλούν για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Κίνα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Κίνα της δυναστείας των Κινγκ. Ισχυρίστηκε επίσης ότι συμμαχία “Πέντε Μάτια”, η οποία συστάθηκε με πρόσχημα το κυβερνοέγκλημα και την κυβερνοασφάλεια, είναι το “απομεινάρι” της Οκταεθνούς Συμμαχίας που επιτέθηκε και κατέκλεψε τη βόρεια Κίνα το 1900.

Η Χουά Τσουνγίνγκ αμφισβήτησε τη νομιμότητα της συμμαχίας των “Πέντε Ματιών”, η οποία, όπως δήλωσε δεν εκφράζει και δεν αντιπροσωπεύει τη διεθνή κοινότητα.  “Ρίξτε μια ματιά στον παγκόσμιο χάρτη και δείτε πόσους ‘φίλους’ έχει η Κίνα. Για ποιον λόγο εμείς να ανησυχούμε;”, σχολίασε.

Πριν από δύο ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την επιβολή τιμωρητικών κυρώσεων κατά της Κίνας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. “Οι παραβιάσεις τις οποίες στοχοποιούμε σήμερα αφορούν παράνομες συλλήψεις και κρατήσεις ανθρώπων σε πλατιά κλίμακα και πιο ειδικά Ουιγούρων στην Κίνα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ. “Οι κυρώσεις σηματοδοτούν την ισχυρή βούληση της ΕΕ να σηκώσει το ανάστημά της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και λαμβάνει πρακτικά μέτρα κατά όσων είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις τους”.

Είχαν προηγηθεί κυρώσεις για τον ίδιο λόγο από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Την Τρίτη Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία δήλωσαν ότι στηρίζουν όλες τις κυρώσεις σε βάρος της Κίνας. Η απάντηση του Πεκίνου ήταν αν μη τι άλλο αναμενόμενη.

Τι θέλουν τα “Πέντε Μάτια” από την Κίνα;



Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα