ΑΘΗΝΑ
10:44
|
26.04.2024
Κανονικά συνεχίζεται η ανάκριση για τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανονικά συνεχίζεται η ανάκριση για τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis μετά την ανάρρωση της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου (η οποία είχε νοσήσει από κορονοϊό).

Σήμερα, ενώπιον της κ. Αλεβιζοπούλου κατέθεσε, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε όσα είχε καταθέσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο κ. Αθανασίου το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος είχε δεχθεί πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ειδικότερα, έχει καταθέσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζητούσε φορτικά να προχωρήσει η υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, απειλώντας ότι θα έβγαινε στα κανάλια να καταγγείλει τους αρμόδιους ελεγκτές για χρηματισμό.

Μέχρι στιγμής στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, ενώ αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον οι καταθέσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Συγκεκριμένα, τα πολιτικά πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Πηγές: CNN Greece, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα