ΑΘΗΝΑ
19:06
|
20.05.2024
Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζητούν ανακατεύθυνση μέρους των πόρων σε εμβόλια αντί για διηπειρωτικούς πυραύλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομοσχέδιο με στόχο τη μεταφορά δημόσιων πόρων ύψους 1 δισ. δολαρίων στην χρηματοδότηση της παρασκευής εμβολίων κατά του covid-19 αντί της ανάπτυξης νέων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων προωθούν στο αμερικανικό κογκρέσο Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές.

Το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο “Επενδύοντας στις Θεραπείες αντί στους Πυραύλους”(“Investing in Cures Before Missiles (ICBM) Act”) κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την ανάσχεση χρηματοδότησης που αφορά νέου τύπου διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, που προβλέπεται να κοστίσουν264 dis. dol;aria

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Εντουαρντ Μάρκι από τη Μασαχουσέτη μιλώντας σε δημοσιογράφους για το νομοσχέδιο ICBM εξήγησε πως προωθείται με την προσμονή πως οι ΗΠΑ θα απομακρυνθούν από την ψυχροπολεμική θέση για τα πυρηνικά όπλα, που έχουν (ανάμεσα στα άλλα και τον κίνδυνο ενός πυρηνικού “ατυχήματος”), ανακατευθύνοντας πόρους προς σαφείς, σημερινούς κινδύνους οπως οι κορονοϊοί και άλλες διαφαινόμενες εξίσου σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα