ΑΘΗΝΑ
21:32
|
26.04.2024
"Περιμένουμε από τα γεράκια του Λονδίνου να αφήσουν να επικρατήσει τα ένστικτο της κοινής λογικής και της επιβίωσης" διεμήνυσε.
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 4, 2021: Russian Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova holds a briefing on Russia's foreign policy. Press Office of the Russian Ministry of Foreign Affairs/TASS Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Îôèöèàëüíûé ïðåäñòàâèòåëü ÌÈÄ Ðîññèè Ìàðèÿ Çàõàðîâà âî âðåìÿ áðèôèíãà ïî òåêóùèì âîïðîñàì âíåøíåé ïîëèòèêè. Ïðåññ-ñëóæáà ÌÈÄ ÐÔ/ÒÀÑÑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κτά του Γενς Στόλτενμπεργκ αλλά και κατά του Ηνωμένου Βασιλείου εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα σήμερα Παρασκευή (26/3), κατηγορώντας τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για “ψεύδη” και τα “γεράκια του Λονδίνου” για έλειψη “κοινής λογικής”.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε ως ψευδείς τις δηλώσεις του Γενς Στόλτενμποεργκ σχετικά με το ότι η Μόσχα δεν “δεν ανταποκρίθηκε θετικά” στην πρόσκληση της στρατιωτικής συμμαχίας για κοινές συνομιλίες.

“Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί του Στόλτενμπεργκ ότι η Ρωσία απορρίπτει τον διάλογο είναι απλώς ψέματα…”, τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.

“Προτάθηκε μια πολύ ουσιαστική συνομιλία, με στόχο να αποφευχθούν προσπάθειες πολιτικοποίησης, για τις οποίες είναι γνωστοί οι δυτικοί μας εταίροι, με εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών, για τη συμμετοχή σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων” ξεκαθάρισε η Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας ότι “όλες αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι του Στόλτενμπεργκ” τον οποίον και κάλεσε να σταματήσει την παραπληροφόρηση σχετικά με την υποτιθέμενη άρνηση της Ρωσίας να διεξαγάγει διάλογο.

“Η Ρωσία αρνείται να συμμετάσχει σε μια προγραμματισμένη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων” συνέχισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

“Αυτό σίγουρα δεν είναι για εμάς. Όσον αφορά μια συγκεκριμένη συζήτηση – επιτρέψτε μου να τονίσω για άλλη μια φορά, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων – κανείς δεν θα αρνηθεί ποτέ κάτι τέτοιο γιατί εμείς ήμασταν αυτοί που σας απευθύναμε αυτήν την πρόταση “, κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, υπογραμμίζοντας ότι προκαλεί βαθιά ανησυχία, η αβάσιμη κίνηση των βρετανικών αρχών να χρωματίσουν τη Ρωσία ως εχθρό στο δόγμα τους.

“Ελπίζουμε για το καλύτερο και περιμένουμε από τα γεράκια του Λονδίνου να αφήσουν να επικρατήσει τα ένστικτο της κοινής λογικής και της επιβίωσης” διεμήνυσε.

Πηγή: Τass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα