ΑΘΗΝΑ
23:00
|
18.05.2024
Ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής από τη Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ στον πόλεμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίοπτη θέση είχε σήμερα στις πρώτες θέσεις ειδήσεων του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλακ.

Ο Μπλακ, που διετέλεσε γερουσιαστής από τη Βιρτζίνια με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία από το 2011 ως το 2020, εκφώνησε μία ομιλία-φωτιά σε εκδήλωση του ινστιτούτου Schiller στο πλαίσιο της οποίας  επιβεβαίωσε αυτό που λένε χρόνια Σύροι κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις για να καταστρέψουν τη Συρία, να κλέψουν τον πλούτο της και επιβάλλουν κυρώσεις στερώντας από τον συριακό λαό τα βασικά για την επιβίωσή τους σε έναν από τους πιο “σκληρούς και βάρβαρους πολέμους”.

Ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής στο πλαίσιο της ομιλίας με τον εύγλωττο τίτλο “Η επιθετικότητα των ΗΠΑ, ο τρομοκρατικός πόλεμος στην Συρία και ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε αυτόν”, εκτίμησε ότι μετά από 10 χρόνια πολέμου είναι φανερό πως “η Δύση αγαπά τους τρομοκράτες που απεχθάνεται ο συριακός λαός”. Εξήγησε πως οι ΗΠΑ δεν κάνουν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας όπως ισχυρίζονται αλλά είναι “στενοί σύμμαχοι με τρομοκράτες όπως αυτοί της Αλ Κάιντα” για να προωθήσουν την πολιτική ατζέντα τους και να καταστρέψουν τις χώρες που την απορρίπτουν. Τόνισε πως οι Αμερικανοί ντήλερς όπλων επωφελούνται πάρα πολύ από τις συμφωνίες πολεμικών βιομηχανιών για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων που η CIA δίνει σε τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν σε πόλεις και χωριά της Συρίας.

Αναφέρθηκε στην εκστρατεία προπαγάνδας από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατά της Συρίας και των ψευδών ειδήσεων που διακινούν σε βάρος του συριακού στρατού περί δήθεν χρήσης χημικών όπλων προκειμένου να εξασφαλίσουν το απαραίτητο πρόσχημα για την εξαπόλυση επιθέσεων στη Συρία, τονίζοντας ότι το 2018 ο τότε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις είχε παραδεχθεί πως δεν υπήρχαν απτές αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες.

Ανέφερε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εισέβαλαν το 2015 παράνομα στη βόρεια Συρία αρπάζοντας το συριακό πετρέλαιο. Ανέφερε επίσης και μία αμερικανική εταιρία (που είχε διασυνδέσεις με τον τότε υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ) που εξουσιοδοτήθηκε όχι μόνον να κάνει γεωτρήσεις αλλά και να φτιάξει διυλιστήριο με κόστος 150 εκατομμύρια δολάρια.  “Οι ΗΠΑ έκλεψαν τον πλούτο αυτού του λαού, αφήνοντας τους Σύρους να ξεχειμωνιάσουν μέσα στο κρύο ενώ τους κλέβουμε τα καύσιμά τους” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η ίδια περιοχή στη βόρεια Συρία είναι ο σιτοβολώνας της χώρας και αυτός επίσης εκλάπη. Τον δώσαμε σε μισθοφόρους που μετέφεραν με πλοία το συριακό σιτάρι σε Τούρκους έμπορους ενώ οι Σύροι λιμοκτονούν” είπε επί λέξει, προσθέτοντας πως οι τελευταίες αμερικανικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει τεράστια δεινά στο συριακό λαό.

“Οι κυρώσεις δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιτίθενται σε αθώους, σε φτωχούς και αβοήθητους ανθρώπους.Τους κλέβουμε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα από τους φτωχούς…Απαγορεύουμε τις προμήθειες που χρειάζονται για ανοικοδόμηση…Με αυτόν τον τρόπο παρατείνουν τον πόλεμο, που , θα συνεχίσουν όσο εμείς συνεχίζουμε να τον χρηματοδοτούμε” τόνισε και κατέληξε: “Ο κόσμος πρέπει  να απορρίψει τους ατέλειωτους πολέμους. Πολεμήσαμε 10 χρόνια κατά των Σύρων. Καταπιέσαμε τον ιρακινό λαό άλλα 30 χρόνια και ρίξαμε πάνω από το 1/4 ενός εκατομμυρίου βομβών στο Ιράκ, και το κάναμε ενώ καθόμαστε σε στρατώνες και βάσεις που κατέχουν τη χώρα τους…Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει”!

Στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Σίλερ, πάντως, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλακ έχει αναρτήσει και εκτενές κείμενο που συνάδει με όσα φέρεται να είπε στην εκδήλωση που έγινε στις ΗΠΑ και παρουσιάζει σήμερα εκτενώς το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα