ΑΘΗΝΑ
18:18
|
28.04.2024
Λίγο πριν τις 5.00 μμ το τεράστιο σκάφος άρχισε να κινείται ξανά, σηματοδοτώντας την αρχή της λύσης των προβλημάτων που προκάλεσε την περασμένη Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ever Given φαίνεται πως δεν είναι εύκολος “γρίφος”. Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, μεγάλα διεθνή δίκτυα μετέδιδαν βίντεο με το γιγαντιαίο σκάφος να κινείται στη Διώρυγα, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για ομαλοποίηση της κατάστασης σε μία από τις πιο νευραλγικές οδούς της διεθνούς ναυτιλίας.

Ωστόσο, περίπου μισή ώρα νωρίτερα σφοδροί άνεμοι τους οποίους επικαλέστηκε ως αιτία το πρακτορείο Ρόιτερς και η αιγυπτιακή ιστοσελίδα Daily News Egypt, μετέβαλαν τη θέση του Ever Given, που είχε μετακινηθεί το πρωί κατά 80%, με αποτέλεσμα να ξανακλείσει διαγώνια τη διώρυγα του Σουέζ.

Θα πάρει καιρό ωστόσο η ομαλοποίηση της κατάστασης. Στελέχη σε κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς κοντέινερ εκτιμούσαν νωρίτερα, πως θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες ή και μήνες για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην παγκόσμια ναυτιλία.

Ήδη το κόστος για την αιγυπτιακή οικονομία είχε φθάσει σε απώλειες εσόδων άνω των 95 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ για το διεθνές εμπόριο το κόστος είχε εκτιμηθεί ημερησίως σε περίπου 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα