ΑΘΗΝΑ
12:15
|
26.05.2024
Πάνω από 20 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ θα εξυπηρετούνται πλέον από τα ΚΕΠ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Η ψηφιοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, που επιταχύνθηκε με αφορμή την πανδημία, συνεχίζεται. Με σημερινή κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά, καθορίζονται πάνω από 20 ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ που θα μπορούν εφεξής να διεκπεραιώνονται στο εξής και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Στις 13 υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ που θα εξυπηρετούνται και μέσω ΚΕΠ συμεπεριλαμβάνονται η βεβαίωση προϋπηρεσίας για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα του τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας και η βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση.

Με βάση τα δεδομένα της αίτησης και τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων (που διενεργούνται ηλεκτρονικά), εκδίδεται –επίσης ηλεκτρονικά- ή ζητούμενη βεβαίωση, απόφαση ή πιστοποιητικό που αποτελεί έγκυρη διοικητική πράξη.

Τονίζεται πως 272 διαδικασίες αρμοδιότητας του e-ΕΦΚΑ που είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν στα ΚΕΠ πρόκειται να επαναξιολογηθούν και να απενταχθούν όσες από αυτές δεν υφίστανται πλέον (π.χ. ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας) ή κρίνονται πρακτικά ανενεργές. Επιπλέον, οι υπόλοιπες, μετά την άμεση επικαιροποίησή τους, θα ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και  Απλούστευσης Διαδικασιών.

Στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που θα εξυπηρετούνται εφεξής μέσω ΚΕΠ συμπεριλαμβάνονται η έκδοση βεβαιώσεων για σπουδαστές Επαγγελματικών Σχολών, Μαθητείας και Ινστιντούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ για στρατολογική χρήση και η υποβολή αιτήσεων παροχών λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς

Η Γαλλία σχεδιάζει να περιορίσει τα επιδόματα ανεργίας

Οι Λιθουανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα