ΑΘΗΝΑ
01:14
|
20.04.2024
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς θα υποβάλει αύριο Τρίτη την παραίτησή του στην πρόεδρο της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα.
epa08262074 Leader of the Ordinary People and Independent Personalities (OLANO) party, Igor Matovic, prepares for an television debate of Czech Television after elections night in Bratislava, Slovakia, 01 March 2020. Following the second anniversary of the murder of Slovak journalist Kuciak, Slovakia voted on 29 February to elect all the 150 members of the National Council. According to official results, the opposition movement OLANO with leader Igor Matovic won the parliamentary elections with 25.02 percent. Government party Direction - Social Democracy (SMER) party ended up behind him, with 18.29 percent, and suffered SMER's first defeat since 2006 and is likely to head for the opposition EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς θα υποβάλει αύριο Τρίτη την παραίτησή του στην πρόεδρο της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα, η οποία με τη σειρά της θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Έντουαρντ Χέγκερ να σχηματίσει νέο υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Χέγκερ μετά τη συνάντησή του σήμερα με την πρόεδρο.

Ο Μάτοβιτς συμφώνησε την Κυριακή να ανταλλάξει κυβερνητικά πόστα με τον Χέγκερ για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εταίρων του συνασπισμού, που ζητούσαν να αποχωρήσει από την κορυφαία θέση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κρίση στους κόλπους του τετρακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού ξεκίνησε πριν από εβδομάδες όταν ο Μάτοβιτς παρέκαμψε τους εταίρους του στον συνασπισμό και παρήγγειλε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) αλλά έχει εγκριθεί από φαρμακευτικές αρχές ορισμένων κρατών-μελών.

Έως σήμερα η Σλοβακία έχει παραλάβει 200.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου αλλά δεν έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς με αυτό, γεγονός που αν συνέβαινε θα την καθιστούσε την δεύτερη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την Ουγγαρία.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα