ΑΘΗΝΑ
11:48
|
19.04.2024
H Xiaomi μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση καθώς η Κίνα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2030.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κινέζικη εταιρία κατασκευής έξυπνων τηλεφώνων Xiaomi  φαίνεται πως σύντομα δεν θα κάνει μόνον κινητά, καθώς αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Εκπρόσωποι της εταιρίας ανακοίνωσαν σήμερα πως θα επενδύσουν 10 δισεκατομμύρια γουάν (1,52 δισ. δολάρια) μέσα στην επόμενη δεκαετία προκειμένου να μπει στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων καθώς η Κίνα προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες αγορές του είδους παγκοσμίως.

Σε σημερινό ρεπορτάζ της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ, επισημαίνεται πως η Xiaomi εγκαινίασε βιομηχανία ηλεκτροκίνησης στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη βδομάδα, υπολογίζοντας πως οι πωλήσεις των νέων οχημάτων θα είναι το 50% όλων των νέων αγορών αυτοκίνησης στην Κίνα ως το 2030.

Επικεφαλής του τομέα ηλεκτροκίνησης της Xiaomi ορίστηκε ο Λέι Τζουν.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η κινέζικη εταιρία τεχνολογίας που διατηρεί την διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Baidu ανακοίνωσε την δημιουργία κοινοπραξίας με την σινική αυτοκινητοβιομηχανία Zhejiangk Geely Holding Group για την παραγωγή έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα