ΑΘΗΝΑ
16:36
|
24.04.2024
Ξεκίνησε την απεργία πείνας ζητώντας γιατρό της επιλογής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργία πείνας με αίτημα να τον επισκεφθεί στη φυλακή γιατρός της επιλογής του ανακοίνωσε απόψε πως ξεκινά ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι,που εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ ΙΚ-2, της περιοχής Βλαντίμιρ, απαίτησε μάλιστα “να τηρηθεί ο νόμος” αναφέροντας σε ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Έχω κηρύξει απεργία πείνας ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτρέψουν να με επισκεφθεί γιατρός της επιλογής μου».

Ο Ναβάλνι ζητά επίσης πως έχει δικαίωμα σε φάρμακα επιλογής διαβεβαιώνοντας πως δεν του παρέχουν “ούτε το ένα ούτε το άλλο”. Κατηγορεί τη διεύθυνση των φυλακών πως αντί να του παράσχει ιατρική βοήθεια, τον βασανίζει “με στέρηση ύπνου” επειδή τον ξυπνούν οκτώ φορές την νύχτα.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρει πως η απεργία πείνας είναι ο μοναδικός τρόπος πάλης στη φυλακή και πως είναιν πλέον “ξαπλωμένος και πεινασμένος στο κρεβάτι, αλλά με τα δύο μου πόδια προς το παρόν”.

Ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του, δεν αναφέρεται μόνο στους πόνους που περάσαν από την πλάτη στα πόδια του, αλλά περιγράφει και την κατάσταση του ως εξής: «Ποιος είναι ξαπλωμένος κουρεμένος γουλί, φορώντας τη ρόμπα του, τα γυαλιά του στο κρεβάτι κρατώντας την Βίβλο στα χέρια του; Αυτός είμαι εγώ. Με την Βίβλο επειδή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπόρεσα να πάρω μέσα σε τρεις εβδομάδες. Και στο κρεβάτι (υπερσκανδαλώδης παραβίαση των κανόνων), επειδή κήρυξα απεργία πείνας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα