ΑΘΗΝΑ
01:19
|
25.09.2024
Παραιτήθηκαν οι αρχηγοί των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ταυτόχρονα οι αρχηγοί των τριών σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων της Βραζιλίας μετά από δραματική και έντονη συνάντηση που είχαν με τον νέο υπουργό Άμυνας του ακροδεξιού προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Χτες είχε παραιτηθεί ο υπουργός Άμυνας Αζεβέντο ε Σίλβα ο οποίος αντικαταστάθηκε σήμερα μετά από διαφωνίες με τον Πρόεδρο. Οι διοικητές του βραζιλιάνικου στρατού, του ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας – Στρατηγός Έντσον Λεάλ Πουγιόλ, Ναύαρχος ίλκες Μπαρμπόσα και Πτέραρχος Αντόνιο Κάρλες Μπερμούντεζ- συναντήθηκαν χθες με τον νέο υπουργό του προέδρου και σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. 

Το απόγευμα της Τρίτης, το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι θα αντικατασταθούν και οι τρεις, με τον πρόεδρο Μπολσονάρου να δέχεται σύμφωνα με τα ΜΜΕ ισχυρές πολιτικές πιέσεις. «Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αρχηγοί των τριών σωμάτων υποβάλλουν όλοι μαζί την παραίτησή τους, διαφωνώντας με τον πρόεδρο», ανέφερε συγκεκριμένα η εφημερίδα Folha του Σάο Πάουλο.

Οι λόγοι της παραίτησης δεν διευκρινίστηκαν. Σημειώνεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργών και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης είναι στρατιωτικοί.

Πηγές: Reuters, Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Δημοσκόπηση CNN: Ένας πόντος διαφορά για Κάμαλα-Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα