ΑΘΗΝΑ
15:50
|
19.04.2021
Κρατική επιχορήγηση για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό αλλά και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τροπολογία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ορίζεται η καταβολή εφάπαξ και αφορολόγητης επιχορήγησης προς την Εκκλησία της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού αλλά και για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

Η τροπολογία δεν αναφορά μόνο την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά συμπεριλαμβάνει την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερείς Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014,

Η τροπολογία κατατέθηκε στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, χωρίς να αναφέρεται το ύψος της επιχορήγησης, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί μαζί με άλλες… διαδικαστικές λεπτομέρειες σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.“Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού”, αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικός Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο. Η τροπολογία κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πηγή: Εφ.Συν., ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση

“Μονόδρομος” το άνοιγμα Δημοτικών & Γυμνασίων στις 10 Μαΐου

Κυνηγητό εν μέσω Ραμαζανιού στην ανατολική Ιερουσαλήμ (video)

Στο “μικροσκόπιο” της ΑΑΔΕ τα Airbnb

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα