ΑΘΗΝΑ
14:43
|
26.04.2024
Κρατική επιχορήγηση για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό αλλά και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τροπολογία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ορίζεται η καταβολή εφάπαξ και αφορολόγητης επιχορήγησης προς την Εκκλησία της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού αλλά και για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

Η τροπολογία δεν αναφορά μόνο την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά συμπεριλαμβάνει την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερείς Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014,

Η τροπολογία κατατέθηκε στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, χωρίς να αναφέρεται το ύψος της επιχορήγησης, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί μαζί με άλλες… διαδικαστικές λεπτομέρειες σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.“Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού”, αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικός Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο. Η τροπολογία κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πηγή: Εφ.Συν., ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα