ΑΘΗΝΑ
20:08
|
26.04.2024
Μια συμφωνία στα σκαριά καθώς προχωρούν οι κλινικές δοκιμές των πέντε υποψήφιων εμβολίων της Αβάνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Υγείας της Αργεντινής, Κάρλα Βιτσότι, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Κούβας στο Μπουένος Άιρες, Πέντρο Πάμπλο Πράντα Κιντέρο, ο οποίος εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνηση της Αβάνας να συνδράμει όσο μπορεί στην προσπάθεια της Αργεντινής να αντιμετωπίσει την πανδημία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν εκτενώς για την πορεία του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού στην Κούβα.

Ο Κιντέρο ενημέρωσε την υπουργό Υγείας της Αργεντινής για την πορεία των κλινικών δοκιμών των πέντε υποψήφιων εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 που αναπτύσσονται στην Κούβα με την Βιτσότι να μην αποκλείει την πιθανότητα μιας νέας συνεργασίας για την παρασκευή αυτών των εμβολίων στην Αργεντινή αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο κρατών.

Η υπουργός Υγείας, Κάρλα Βιτσότι, δεσμεύτηκε να αναλάβει τη διοργάνωση συνάντησης με την Εθνική Επιτροπή Ανοσοποίησης της Αργεντινής για να συζητηθούν οι προοπτικές χρήσης των δύο πιο ανεπτυγμένων εμβολίων της Κούβας, του Soberana 2 και του Abdala.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την προοπτική επέκτασης του Καταπιστευματικού Ταμείου Αργεντινής – Κούβας , το οποίο υπεγράφη πριν από πέντε χρόνια, ώστε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα απόκτησης φαρμάκων και εμβολίων από την Αβάνα με αντάλλαγμα προϊόντα τροφίμων κι άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από την Αργεντινή.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα