ΑΘΗΝΑ
09:49
|
18.04.2021
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι ελεγχόμενες».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της Κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερο από έναν χρόνο μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας και με τις τραγικές εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία και μετρό ο υπουργός ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι ελεγχόμενες» και ότι «πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» ο υπουργός Μεταφορών σήμερα εμφανίστηκε να μην έχει δει τις εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ που συνεχίζονται έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ υποβίβασε πλήρως το ζήτημα της υπερμετάδοσης στα Μέσα Μεταφοράς υποστηρίζοντας μάλιστα οτι κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.

«Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά και είναι. Στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε επίγνωση και είμαστε κάθε μέρα από πάνω. Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

«Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά και είναι. Στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε επίγνωση και είμαστε κάθε μέρα από πάνω. Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που έχουμε προσθέσει προσωπικό στις εταιρείες αυτές» δήλωσε ακόμα, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια προσλαμβάνουμε οδηγούς και τεχνίτες».

Νάσος Ηλιόπουλος: Η πραγματικότητα δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ. Καραμανλή

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Κ. Καραμανλής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, είπε «χώροι δουλειάς και μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, τις βασικές εστίες μετάδοσης της πανδημίας. Η πραγματικότητα όμως δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ. Καραμανλή. Σε σημερινή του συνέντευξη στο Θέμα 104,6, αμφισβήτησε την άποψη ότι τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης. Ο κ. Καραμανλής δε διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό. Το δικό του υπουργείο, με τροπολογία στις 10 Μαρτίου, παραδεχόταν ότι η “χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορωνοϊού”».

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τον κ. Καραμανλή ότι: α. η γη δεν είναι επίπεδη. β. τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός. γ. τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού» δήλωσε και πρόσθεσε «καλό θα ήταν λοιπόν, τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταματήσουν τουλάχιστον να κοροϊδεύουν τους πολίτες που καθημερινά στοιβάζονται στα μέσα μεταφοράς. Είναι φανερό ότι ούτε έχουν, ούτε ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία-Covid-19: Μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ

Νεκρός 23χρονος στρατιώτης στη Λήμνο

Ιταλικός Συνδικαλισμός: Η βάση σε θέση μάχης

Λογοκρισίας συνέχεια για ΕΡΤ και «κουκουλοφόρο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα