ΑΘΗΝΑ
19:12
|
26.04.2024
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Ρώμη να δώσει εξηγήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη στη Ρώμη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της παροχής απόρρητων εγγράφων σε Ρώσο στρατιωτικό, αναφέρει το ΑΠΕ επικαλούμενο τοπικά μέσα που κάνουν λόγο για κατασκοπευτικό “θρίλερ”.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Ρώμη να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός αξιωματικός συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ (30/3) από τους καραμπινιέρι, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καραμπινιέρι έπιασαν επ αυτοφόρω τον αξιωματικό να παραδίδει απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ, έναντι αμοιβής, σε στρατιωτικό που εργάζεται στην Ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία.

Ο Ρώσος διπλωμάτης φαίνεται πως έχει διπλωματική ασυλία.

“Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό συμβάν κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας από το τέλος του ψυχρού πολέμου”, αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα του Μιλάνου ισχυρίζεται ότι ο αντιπλοίαρχος έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια της Ιταλίας, αλλά και άλλων συμμάχων χωρών.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Ρώσος αξιωματικός που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα (και ο οποίος κατηγορείται επίσης από τις ιταλικές αρχές για κατασκοπεία) πρόκειται να απελαθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα