ΑΘΗΝΑ
02:55
|
02.12.2021
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον διεθνή εμβολιαστικό ανταγωνισμό μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι λανσάρει σε πειραματικό στάδιο το εμβόλιο υπό τύπον υποθέτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον διεθνή εμβολιαστικό ανταγωνισμό μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι λανσάρει σε πειραματικό στάδιο το εμβόλιο υπό τύπον υποθέτου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά, η καθυστέρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού σειράς δυτικών κρατών, η οποία κινδυνεύει να βυθίσει για άλλο ένα τρίμηνο της οικονομίες τους στην ύφεση, επέβαλε την υιοθέτηση καινοτόμων εναλλακτικών, που θα καταστήσουν απλούστερα τα logistics του εγχειρήματος και θα μειώσουν τον φόρτο των δημόσιων συστημάτων υγείας.

Το εμβόλιο υπό τύπον υποθέτου, με την εμπορική ονομασία Orthovac, παρουσιάζει το πλεονέκτημα να μεταφέρεται ευκολότερα και να χορηγείται ακόμη και από ανειδίκευτο προσωπικό, οδηγώντας την λογική του self test στην φυσική της κατάληξη. Μάλιστα, το αντι-Covid εμβόλιο έχει παρατηρηθεί, σε μελέτες οι οποίες βρίσκονται ακόμη υπό δημοσίευση, ότι μηδενίζει την πιθανότητα παρενεργειών, του τύπου των θρομβώσεων, δίνοντας έτσι συντριπτικό πλεονέκτημα στο προϊόν της Pfizer έναντι αυτού της Astra Zeneca και λοιπών ανταγωνιστών. Αντιθέτως προκαταρκτικές έρευνες ανοίγουν την πιθανότητα το νέο σκεύσμα να λειτουργεί, ως εκ της υφής του, ευεργετικά και για άλλες διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα.

Για “επαναστατική εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειες της επιστήμης” έκανε λόγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ομογενή μας κ. Μπουρλά εξασφάλισε ότι η επόμενη φάση των δοκιμών του Orthovac θα διεξαχθεί πιλοτικά στη χώρα μας, τοποθετώντας την στην πρωτοπορία των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της πανδημίας. Μάλιστα, όπως συνέβη και με την πρώτη δόση του εμβολίου, η πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί θα πραγματοποιήσουν την δεύτερη δόση με τη νέα μέθοδο, δίνοντας έτσι το παράδειγμα προς την κοινωνία, σε μια έμπρακτη συσπείρωση των δυνάμεων του ορθο-λογισμού απέναντι σε κάθε είδους αρνητές.

“Το ορθόν να λέγεται” επεσήμαναν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, καλώντας ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση στα όσα απαράδεκτα δηλώνει το τελευταίο διάστημα επί του θέματος ο Παύλος Πολάκης, τα οποία και τον τοποθετούν έξω από την τροχιά της επιστημονικής συναίνεσης.

Αναλυτές, πάντως, παρατηρούν ότι η νέα αυτή κίνηση της Pfizer, είναι σαφώς εμπνευσμένη από την κινεζική πρωτοβουλία της υιοθέτησης των πρωκτικών τεστ για τον κορονοϊό και συνιστά οιονεί απάντηση του κόσμου των δημοκρατιών στο αθέμιτο προβάδισμα που επιχειρείται να κατοχυρωθεί από τις αυταρχικές ευρασιατικές δυνάμεις, με όπλο τη λεγόμενη “διπλωματία των εμβολίων”.

Άλλοι πάλι, περισσότερο απαισιόδοξοι, συμπληρώνουν ότι είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα που χάσαμε ως κοινωνίες στη μάχη κατά του φονικού ιού, καθώς τα εμβόλια στα οποία επενδύθηκαν τόσα δισεκατομμύρια, δεν ήταν παρά για να τα βάλουμε εξαρχής εκεί που ξέραμε από πάντα.

Αλλά πάνω από όλα Καλό Μήνα! Και του χρόνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Καλιφόρνια το πρώτο κρούσμα της «Όμικρον» στις ΗΠΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Στοιβαγμένα σε ράντζα τα ύποπτα κρούσματα στα νοσοκομεία

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Αυστρία: Ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ – Διαλέγουν ποιους θα διασωληνώσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα