ΑΘΗΝΑ
22:50
|
17.05.2024
Εκτενή απάντηση στο απειλητικό,όπως το χαρακτηρίζει, εξώδικο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών έδωσε ο Νίκος Μπογιόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεκμηριωμένη απάντηση-“ποταμός” στο εξώδικο που έστειλε σε βάρος του η “Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού” με αφορμή παλιότερα σχόλια και άρθρα του για το φασιστικού τύπου κάλεσμα της Ένωσης σε εκδηλώσεις μνήμης εναντίον «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Γράμμο και το Βίτσι δημοσιοποίησε σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος με εκτενές άρθρο στον Ημεροδρόμο.

Επισημαίνει τις σχέσεις της Ένωσης με τη Χρυσή Αυγή, αναφέρεται στη συμφωνία τους για «κοινούς αγώνες».

Επικαλείται επίσης το φύλλο υπ’αριθμόν 204 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης όπου αναφέρεται σαφώς πως στην Ελλάδα από την εκδίωξη των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων μέχρι το 1949 δεν διεξήχθη “συμμοριτοπόλεμος” αλλά εμφύλιος πόλεμος.  

Αναφερόμενος στο “απειλητικό” όπως το χαρακτηρίζει εξώδικο, αναφέρει ότι θα τους απαντήσει μέσω των στοιχείων που διαθέτει στα αρχεία του σε σχέση με τα…“κομμουνιστοσυμμοριτικά τους” και τα “συναπαντήματά τους” με την καταδικασμένη, εγκληματική,ναζιστική συμμορία “Χρυσή Αυγή”.

Αναφερόμενος στην Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που ιδρύθηκε με τον μεταξικό φασιστικό Αναγκαστικό Νόμο 1287/38 και συνεχίζει την πορεία της με τον επίσης χουντικό Αναγκαστικό Νόμο 1171/72 των  συνταγματαρχών και που για τη λειτουργία της εκδόθηκε ο επίσης Αναγκαστικός Νόμος 1172/75, ορίζεται στο άρθρο 6 του καταστατικού της ότι “είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται υπό τον ΥΕΘΑ (δια του Α/ΓΕΣ)”.

Θεωρεί ως εκ τούτου προφανές ότι “ένα Ν.Π.Δ.Δ από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο οποίο υπάγεται παραβιάζουν τους νόμους που υποτίθεται υπηρετούν”,εκτιμά πως προωθούν “πολιτική μισαλοδοξίας και διχασμού”,πως αναγάγουν την “τσούλα” σε Ιστορία και σε εργαλείο της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης, και ότι τέλος “όλα τα παραπάνω τα κραυγάζουν κιόλας ανακοινώνοντας ότι η μάζωξή τους έχει σε τέτοιο βαθμό την έγκριση του πρωθυπουργού σε σημείο που θα “παραστεί” ακόμα και ο ίδιος εκπροσωπούμενος δια του υπουργού του Αλκ.Στεφανή”. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα