ΑΘΗΝΑ
17:37
|
18.04.2024
Κάλεσμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας Εβραίων και Αράβων του Ισραήλ απηύθυνε απόψε ο αρχηγός του αραβικού κόμματος Μανσούρ Αμπάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιθυμία για συνεργασία ανάμεσα στις εβραϊκές και αραβικές  κοινότητες του Ισραήλ εξέφρασε απόψε ο αρχηγός του αραβικού ισλαμικού κόμματος Ra’am που κατέβηκε αυτόνομα στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 23ης Μαρτίου και αναδείχθηκε σε ρόλο “ρυθμιστή” σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

“Είναι ώρα να κοιτάξουμε έναν κοινό παρονομαστή.Δεν ανήκω σε κανένα μπλοκ…πέρα από το μπλοκ των Αράβων που αναζητούν μία θετική αλλαγή στις σχέσεις Εβραίων και Αράβων” είπε στο αποψινό διάγγελμα που εκφώνησε από την πόλη της Ναζαρέτ.

Ο Αμπάς πρόσθεσε πως δεν έχει “τυφλωθεί” από τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει στη σύνθεση της νέας ισραηλινής κυβέρνησης, τονίζοντας πως “είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν”.

Και συνέχισε: “Τείνω το χέρι για να δημιουργήσω μία ευκαιρία συνύπαρξης σε αυτή τη γη, που είναι ιερή για τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και των δύο εθνών”. Ακολούθως κατήγγειλε τη βία “έναντι οιοδήποτε προσώπου λόγω πολιτικών απόψεων,θρησκείας ή εθνικής ταυτότητας” προδιαγράφοντας με έναν τρόπο ένα βασικό κριτήριο βάσει του οποίου θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

Και κατέληξε: “Εάν δεν καταφέρουμε να εξαλείψουμε το ρατσισμό, θα κληροδοτήσουμε μία απίθανη πραγματικότητα στην επόμενη γενιά. Ήρθε η ώρα για αλλαγή”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα»

Νέα θηριωδία του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο al Shifa της Γάζας

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα