ΑΘΗΝΑ
04:33
|
20.04.2024
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την έντονη κινητικότητα ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία επιχείρησε ο Πεσκόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα δεν θα πρέπει να ανησυχούν άλλες χώρες καθώς αυτό δεν θέτει καμία απειλή για εκείνες”, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου  του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις Ουκρανών στρατιωτικών αξιωματούχων για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

“Η Ρωσική Ομοσπονδία μεταφέρει τις ένοπλες δυνάμεις στο έδαφός της κατά τη δική της βούληση. Αυτό δεν θα έπρεπε να ανησυχεί κανέναν… Η Μόσχα παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε επόμενο σημείο ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ποτέ δεν έχουν συμμετάσχει ούτε θα συμμετάσχουν σε ένοπλες συγκρούσεις στο ουκρανικό έδαφος. Και κατέληξε με νόημα: “Και εμείς, οι ευρωπαϊκές χώρες και όλες οι χώρες του κόσμου δεν θα ήθελαν ανάφλεξη του εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα προβοκάτσιας και προκλητικών βημάτων από τον ουκρανικό στρατό”.

Η “ανησυχία” του Ουκρανού στρατηγού

Την Τρίτη, ο διοικητής του Γενικού Επιτελείου του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Ρουσλάν Κόμτσακ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προωθεί “επιθετική πολιτική έναντι του Κιέβου”.

Στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στη Βουλή κατηγόρησε μάλιστα Ρωσόφωνους αυτονομιστές ότι παραβιάζουν “συστηματικά” την εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2020.

Armed Forces' Commander-in-Chief Khomchak infected with COVID-19 | KyivPost  - Ukraine's Global Voice

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα