ΑΘΗΝΑ
15:00
|
19.04.2021
Το κριτήριο του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών δεν είναι ξεκάθαρο, ούτε απαραίτητα "ιατρικής" φύσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η απάντησή μου στην πρόσκληση του Γενς Σπαν είναι “όχι!”. Δεν θα επιτρέψω να με πατρονάρει κανείς». Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα BILD, όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί απέρριψε τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο ίδιος ωστόσο απέφυγε να αξιολογήσει το ίδιο το εμβόλιο, η χορήγηση του οποίου συνοδεύεται πλέον στην Γερμανία από τη σύσταση να αποφεύγεται στα άτομα κάτω των 60 ετών. Στην περίπτωση του 71χρονου Ζεεχόφερ αυτή η σύσταση δεν ίσχυε για προφανείς λόγους.

Η AstraZeneca άλλαξε όνομα στο εμβόλιο-Αναφέρει και τις θρομβώσεις στις παρενέργειες

Δεν είναι βέβαιο πάντως πως τον θορύβησαν οι υποψίες πως το εμβόλιο μπορεί να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στην υγεία ή και το θάνατο κάποιων εμβολιασθέντων. Μπορεί να παρεξήγησε την σύσταση του 40χρονου υπουργού Υγείας Γενς Σπαν που κάλεσε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη της κυβέρνησης που είναι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με AstraZeneca, προκειμένου να συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο εμβόλιο…

Η πρόσκληση του Σπαν αφορούσε την 66χρονη Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον 62χρονο Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, τον 71χρονο υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ , τον 62χρονο υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και τον 65χρονο υπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γκερντ Μιούλερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στέφανος Μάνος προς Μητσοτάκη και ΜΜΕ: Πείτε την αλήθεια

Προειδοποίηση του ISIS στους “χριστιανούς της Αιγύπτου”

European Super League: Ο καπιταλισμός δολοφονεί και το ποδόσφαιρο

Ανναλένα Μπέρμποκ: Η επιλογή των Πρασίνων για την καγκελαρία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα