ΑΘΗΝΑ
15:17
|
06.10.2024
«Αν χρειαστει θα παρουσιαστούμε όλοι», αναφέρουν οι πιστοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητώντας ανεξιθρησκεία, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, και να δοθεί τέλος στις πολυποίκιλες διώξεις που υφίσταται η Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα, ώστε να ενισχυθούν οι σχισματικοί του Επιφάνιου.

Οι υπογραφές παραδόθηκαν ανήμερα της 1ης Απριλίου, στο Κίεβο, από πολίτες και πιστούς περιοχών που έχουν δεχθεί βάρβαρες επιθέσεις από τους ακροδεξιούς εθνικιστές των σχισματικών.

Οι πιστοί ζητούν, μεταξύ άλλων, ισονομία και τήρηση των συνταγματικών προβλέψεων όχι μόνο για την ανεξιθρησκεία αλλά και για την συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος.

Όπως αναφέρεται στην έκκληση, «Οι θρησκευτικές κοινότητες της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δέχονται συνεχή διπλή πίεση από τα όργανα της κρατικής εξουσίας και από τους επιδρομείς [ακροδεξιούς εθνικιστές], που στέρησαν τη δυνατότητα να εισάγουμε τροποποιήσεις στα ιδρυτικά μας έγγραφα, να αλλάζουμε τους επικεφαλής μας, να ανοίγουμε λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα, να καταφεύγουμε σε υπηρεσίες συμβολαιογράφων, να κατοχυρώνουμε τα δικαιώματά επί των οικοπέδων, όπου βρίσκονται εκκλησιαστικά κτίρια κ.ά. … Η χρήση των αντισυνταγματικών νόμων από εκκλησιαστικούς επιδρομείς οδηγεί σε καθημερινή αποσταθεροποίηση της θρησκευτικής καταστάσεως στην κοινωνία, την επιδείνωση του βαθμού της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι στην Ουκρανία, στη δημιουργία ουσιαστικών κωλυμάτων για την πνευματική και κοινωνική διακονία των Εκκλησιών και των θρησκευτικών οργανώσεων».

Στην ουκρανική Βουλή έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί πάνω από δέκα νομοσχέδια, με μόνο στόχο την δίωξη των Ορθοδόξων της κανονικής εκκλησίας και την στήριξη των σχισματικών, που έχει αγκαλιάσει, υπό τις εντολές της CIA, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο διχαστικός ρόλος του οποίου έχει επιφέρει το σχίσμα στην ορθοδοξία και τεράστια προβλήματα σε τοπικές εκκλησίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού

Χιλιάδες διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για τη Γάζα και τον Λίβανο

Δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα