ΑΘΗΝΑ
13:11
|
07.07.2024
Η συνάντηση του γεωλόγου, τουρίστα στην Αυστραλία που έγινε viral.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουρίστας, γεωλόγος στο επάγγελμα, λέει ότι δέχθηκε επίθεση από ένα “πολύ θυμωμένο χταπόδι” ενώ κολυμπούσε σε παραλία της δυτικής Αυστραλίας. Το βίντεο με το “μαστίγωμα” του Λανς Κάρλσον από το χταπόδι στα ρηχά κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο γεωλόγος και συγγραφέας Λανς Κάρλσον ετοιμαζόταν να βουτήξει στη θάλασσα κοντά στο θέρετρο όπου διέμενε με την οικογένειά του στο Τζίογκραφ Μπέι, όταν διέκρινε κάτι που έμοιαζε με ουρά από σαλάχι να προεξέχει από την θάλασσα και να χτυπάει έναν γλάρο. Πλησιάζοντας στο σημείο μαζί με την δίχρονη κόρη του διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα χταπόδι και το τράβηξε σε βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται το χταπόδι σε ρηχά νερά να επιτίθεται ξαφνικά προς την κατεύθυνση του Κάρλσον με ένα από τα πλοκάμια του.

“Το χταπόδι μας επιτέθηκε, κάτι που μας σόκαρε πολύ”, ανέφερε ο Κάρλσον στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Αφού έστησε την ομπρέλα θαλάσσης στην παραλία για την οικογένειά του ο γεωλόγος έβαλε τα γυαλιά της κολύμβησης και βούτηξε μόνος του στη θάλασσα για να εξερευνήσει τον βυθό. Καθώς κολυμπούσε ένιωσε και άλλο μαστίγωμα στο μπράτσο του και στη συνέχεια ένα ακόμη, σφοδρότερο, στον λαιμό και στην πλάτη του.

“Τα γυαλιά μου θόλωσαν, ξαφνικά το νερό έγινε θαμπό και θυμάμαι να βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ και σύγχυσης”, πρόσθεσε. Ο Κάρλσον περιγράφει ότι κολύμπησε πίσω στη στεριά και είδε στον ώμο, στον λαιμό και στην πλάτη του το αποτύπωμα από τα πλοκάμια του χταποδιού.

Επειδή δεν είχε μαζί του ξύδι προτίμησε τη θεραπεία για τα τσιμπήματα των θαλάσσιων ειδών- έριξε πάνω στο σημείο κόκα-κόλα, κάτι που τον ανακούφισε. Στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος έγραψε το εξής σχόλιο: “Το πιο θυμωμένο χταπόδι στο Τζίογκραφ Μπέι”.

#WATCH: BIZARRE OCTOPUS ATTACK

#WATCH: BIZARRE OCTOPUS ATTACKA Perth man has been attacked by an Octopus while swimming at a popular beach in WA’s South West region. Lance Karlson filmed the moment an octopus lashed out at him with all 8 tentacles in the waters of Geographe Bay.He was with his daughter at the time, but neither suffered serious injuries.

Posted by 10 News First Perth on Wednesday, March 31, 2021

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι νέοι σταθμοί στη γραμμή 4 του Μετρό

Ουκρανία: Δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων με εμπλοκή και Έλληνα μισθοφόρου

Αθήνα: Κύκλωμα με συμμετοχή και δημοτικών υπαλλήλων εκβίαζε καταστηματάρχες

Βαρκελώνη: «Φτάνει, ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» είπαν οι διαδηλωτές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα