ΑΘΗΝΑ
22:39
|
24.04.2024
Την εκτίμησή του για το πότε θα επαναλειτουργήσει ο κλάδος της εστίασης, που έχει πληγεί έντονα από την πανδημία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμησή του για το πότε θα επαναλειτουργήσει ο κλάδος της εστίασης, που έχει πληγεί έντονα από την πανδημία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε στην τριτολογία του από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως πρόσθεσε, δεν θα υπάρχει κόφτης στα μέτρα που προαναγγέλθηκαν για τον κλάδο της εστίασης, ενώ τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν επιπρόσθετοι τομείς της οικονομίας.

Απάντησε, δε, στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα πως η κυβερνητική οικονομική πολιτική εγκαταλείπει μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καλώντας τον επικοινωνήσετε με τους επιχειρηματίες του κλάδου τις εστίασης.

Παραδέχθηκε πως δεν είναι δυνατόν ποτέ το κράτος να αναπληρώσει όλη τη ζημιά με ύφεση 8% που «δεν δημιουργήσαμε εμείς», ωστόσο η κυβέρνηση «κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό», στις ανάγκες των πολιτών.

Nωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους λόγους που η κυβέρνηση προχωρά σε μία «προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων» με 3.500 κρούσματα ημερησίως όταν αντίθετα «έκλεινε» τον Ιανουάριο με 1.000.

«Όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο, βλέπαμε την ανοδική τάση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε κλείσει τότε, η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ, μη διαχειρίσιμη» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα