ΑΘΗΝΑ
19:37
|
24.04.2024
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται σύντομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος η κυρία Σάρπ και εισηγητής ο κύριος Αντωνόπουλος) ο Δημήτρης Σαραφιανός, ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Επανέλαβε ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου και υποστήριξε ότι σύμφωνα με το ισχύον Συντάγμα, για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια.

Το Δημόσιο, εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παναγιώτη Παππά, ο οποίος παραστάθηκε με δήλωση και συντάχθηκε με τη θέση που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολή του ΣτΕ, δηλαδή ότι το θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έληξε στις 14 Μαρτίου την απεργία πείνας του με αίτημα την μετά από 60 και πλέον ημέρες, ζητώντας την ακύρωσης της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα