ΑΘΗΝΑ
10:56
|
24.04.2024
Η κλήτευσή του ηθοποιού είναι για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την ιδιότητα του υπόπτου οδηγείται στο γραφείο του εισαγγελέα και καλείται να δώσει εξηγήσεις ο διάσημος κωμικός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, η αξιόποινη δράση του οποίου βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος αφορά  δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό που φέρονται να έχουν τελεστεί από το 2008 έως το 2014. Η κλήτευσή του ηθοποιού είναι για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ο ηθοποιός έχει δικαίωμα να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως, αλλά να εκπροσωπηθεί στην προκαταρκτική από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα» ο καταγγελλόμενος βιασμός τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο με τον ηθοποιό να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος της καταγγέλλουσας παρά τη θέλησή της.

Το κακούργημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού (επίσης κακουργηματικής φύσεως) που εμφανίζονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014.

Ο βιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ» όπου πήγε η τότε νεαρή ηθοποιός, προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Όπως κατέθεσε όμως εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Αρχικά η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού, αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητά εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη.

Όσο για τις δύο απόπειρες βιασμού, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις ηθοποιούς να καταγγέλλουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του Π. Φιλιππίδη ενώ είχαν συναντηθεί μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Αντίθετα, οι υπόλοιπες καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη -οι οποίες αφορούν από υβριστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς συναδέλφων έως προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σεξουαλικές παρενοχλήσεις- φαίνεται είτε να κρίθηκαν μη αξιόποινες, είτε να είχαν παραγραφεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα