ΑΘΗΝΑ
06:12
|
27.04.2024
Σκληρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, παρακολουθούν έναν χορό αντιφάσεων, διαχειριστικής ανεπάρκειας και εξόφθαλμης ανικανότητας” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την ομιλία του στη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία. “Ήρθατε να παρουσιάσετε ένα success story, εμφανίζεστε να μην καταλαβαίνετε τίποτα” τόνισε, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα της χώρας “με μια μακάβρια αλχημεία μέσων όρων και δημιουργικής λογιστικής”. 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τους βουλευτές της συμπολίτευσης για “δυσανεξία” στην κριτική. Αναφέρθηκε σε μια “έκτακτη” και “δραματική” συνθήκη στην οποία η πολιτική συζήτηση “δεν μπορεί να έχει χαρακτήρα στείρας αντιπαράθεσης” αλλά ότι χρειάζεται να γίνει μια “πιο ψύχραιμη αναζήτησης λύσεων σε δυο κατευθύνσεις”, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επιδείξει “ενσυναίσθηση” απέναντι στην “κρίσιμη πραγματικότητα”, με “σκληρή κριτική αλλά και προτάσεις”.

Ομιλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία

Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό: Από τη μια μεριά η κοινωνία, οι φορείς των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Ο κόσμος που αγωνιά και αναζητά λύσεις. Και από την άλλη, ο «θαυμαστός κόσμος» του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Η ανεπάρκεια, η διαχειριστική ανικανότητα του περίφημου «επιτελικού κράτους», οι ιδεοληψίες, η εχθρότητά ακόμα και στην ιδέα του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους, η προσφυγή στη βία των λόγων και των έργων, έχουν καταστήσει την κυβέρνηση σε πολλαπλασιαστή της κρίσης.Ποιά εμπιστοσύνη να σας έχουν οι πολίτες κ. Μητσοτάκη όταν παρακολουθούν ζαλισμένοι ένα χορό αντιφάσεων, ανεπάρκειας και ανικανότητας;Αυτή τη στιγμή όμως το ερώτημα για τους περισσότερους πολίτες είναι ένα: Μπορεί να γίνει κάτι έστω και τώρα; Ναι, λέμε εμείς. Μπορεί.#Βουλη #Vouli

Posted by Alexis Tsipras on Friday, April 2, 2021

Η πρώτη, σημείωσε, είναι “πώς θα απαλλαγεί η χώρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από τον κλοιό της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης” και η δεύτερη, πρόσθεσε, είναι “ποιο δρόμο πρέπει να πάρουμε, όχι από αύριο, αλλά από χτες, για να αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια και να δώσουμε μια νέα ελπίδα και μια νέα προοπτική στον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας” και “πρωτίστως στους νέους”.

“Είναι δυνατόν άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν, αλλά οι αριθμοί να ευημερούν;” διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε, στα τέλη Οκτώβρη είχαν χαθεί 600 άνθρωποι και σε πέντε μήνες λοκντάουν – ενός από τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη – έχουμε 7.500 χαμένες ζωές. Μάλιστα, παρατήρησε ότι την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε αριθμό θνητότητας, δείχνοντας και τα σχετικά γραφήματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να ανοίξει επιτέλους στον ενεργό πληθυσμό και ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα πλάνο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε εργαζόμενους σε τουρισμό, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ, εκπαιδευτικούς και κούριερ για ασφαλές άνοιγμα. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη για μαζικά μοριακά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και ελέγχους κάθε Δευτέρα και Παρασκευή σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όπως επισήμανε, το self testing από μόνο του είναι αδιέξοδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο συμπληρωματικά στα μοριακά. Επανέλαβε τέλος ότι πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το ΕΣΥ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα