ΑΘΗΝΑ
23:54
|
23.04.2024
Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί σκοτώθηκαν μετά την ενέδρα της μονάδας τους από μαοϊκούς αντάρτες μαχητές στην Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί σκοτώθηκαν μετά την ενέδρα της μονάδας τους από μαοϊκούς αντάρτες μαχητές στην Ινδία. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά της απαγορευμένης ομάδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μάχη στο κεντρικό κρατίδιο της Ινδίας, Τσατίσγκαρ, είχε ως αποτέλεσμα 22 νεκρούς υπαλλήλους ασφαλείας και 31 τραυματίες. Η εφημερίδα Times of India (TOI), εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι 32 τραυματίστηκαν και ένας αξιωματικός έλειπε μετά την ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με το TOI, περισσότεροι από 2.000 αξιωματικοί έκαναν μια αντι-μαοϊκή επιδρομή την Παρασκευή το βράδυ. Η κυβερνητική δύναμη περιλάμβανε την ελίτ μονάδα πολέμου ζούγκλας CoBRA, η οποία είναι μέρος της αστυνομίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων PTI είπε ότι μια μονάδα που περιπολούσε την περιοχή αργότερα έπεσε σε ενέδρα από μια από τις μαοϊκές ομάδες. Η μάχη αναφέρεται ότι διήρκεσε για ώρες.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έγραψε στα κοινωνικά μέσα το Σάββατο ότι οι σκοτωμένοι αξιωματικοί «δεν θα λησμονηθούν ποτέ».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ έγραψε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στους «εχθρούς της ειρήνης και της προόδου».

Αριστερές ομάδες ανταρτών δραστηριοποιούνται στην Ινδία από τη δεκαετία του 1960, επιτιθέμενες σε προσωπικό ασφαλείας και πραγματοποιώντας πράξεις σαμποτάζ. Τον περασμένο μήνα, βομβάρδισαν ένα αστυνομικό λεωφορείο στο Τσατίσγκαρ, σκοτώνοντας πέντε αξιωματικούς.

Τον Μάρτιο του 2020, 17 αξιωματικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα κατά τη διεξαγωγή αντι-μαοϊκής περιπολίας στην περιφέρεια Σούκμα του κρατιδίου.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η κυβέρνηση του Τσατίσγκαρ ανέφερε ότι 216 μαοϊκοί μαχητές σκοτώθηκαν στην πολιτεία κατά τη διάρκεια τριών ετών, ενώ 966 παραδόθηκαν.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Εμφύλιος στο Σουδάν: Για μία σύνοδο που ούτε μπορούσε, ούτε ήθελε να καταφέρει και πολλά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα