ΑΘΗΝΑ
11:10
|
25.04.2024
Ο Lin Chia-lung προσέφερε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ο οποίος ωστόσο δεν την έκανε δεκτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του προσέφερε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ταϊβάν, Lin Chia-lung, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το θανατηφόρο δυστύχημα στην ανατολική Ταϊβάν που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 51 ατόμων και των τραυματισμό περίπου 200 πριν από δύο ημέρες. Το υπουργείο μεταφορών, και η Διοίκηση Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν (Taiwan Railways Administration – TRA), που εμπίπτει σε αυτό, αντιμετωπίζουν αμείλικτα ερωτήματα, όπως γιατί δεν υπήρχε κατάλληλη περίφραξη στην περιοχή και εάν πωλήθηκαν πάρα πολλά εισιτήρια, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι το τρένο ήταν υπερπλήρες.

Η παραίτηση ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, που σύμφωνα με δημοσίευμα του Focus Taiwan, επαίνεσε τον Lin για την υπεύθυνη στάση του, αλλά αρνήθηκε να συζητήσει την παραίτηση αυτή την περίοδο και δήλωσε ότι η σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων μετά την τραγωδία είναι επίσης τρόπος ανάληψης ευθύνης. Ανέφερε επίσης ότι η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί στην επισκευή της σιδηροδρομικής γραμμής που έχει υποστεί ζημιά λόγω του ατυχήματος.

Μια παρόμοια δήλωση έγινε και από το Προεδρικό Γραφείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Xavier Chang, ο οποίος είπε ότι ενώ ο Πρόεδρος Tsai Ing-wen ενέκρινε τη στάση ​​του Lin , δήλωσε ότι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για παραίτηση.

Ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι θα επωμιστεί την ευθύνη της ολοκλήρωσης των επιχειρήσεων διάσωσης και επισκευής. Όταν ερωτήθηκε αν είχε υποβάλει επισήμως την παραίτησή του, ο Λιν είπε μόνο ότι προτεραιότητά του ήταν να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από το ατύχημα του τρένου. Ο Lin και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Chi Wen-jong, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα γενικού διευθυντή της Διοίκησης Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν αφού ο πρώην διευθυντής της αποσύρθηκε τον Ιανουάριο, προγραμματίζεται να υποβάλλουν έκθεση στους βουλευτές για το ατύχημα, σε ακρόαση της Τετάρτης. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί αποζημίωση και πως θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τους επιζώντες και τους συγγενείς τους.

Το ατύχημα συνέβη την Παρασκευή στις 9:28 π.μ., όταν η αμαξοστοιχία 408 Taroko Express, εκτροχιάστηκε μπαίνοντας στη σήραγγα Qingshui, βόρεια του Χουαλιέν, στη διαδρομή  από το Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν, στην Ταϊτούνγκ στην ανατολική ακτή. Το τρένο της Διοίκησης Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν συνετρίβη, καθώς συγκρούστηκε με γερανό, και τα πέντε πρώτα βαγόνια εκτροχιάστηκαν, σκοτώνοντας 51 άτομα και τραυματίζοντας σχεδόν 200, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (Central Emergency Operation Center – CEOC).

focustaiwan.tw/

Συνελήφθη ο διευθυντής του εργοταξίου, Lee Yi-hsiang, καθώς υπάρχει υποψία ότι το φρένο έκτακτης ανάγκης του γερανού δεν ήταν σωστά ενεργοποιημένο, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει στην πλαγιά και να προκαλέσει το δυστύχημα.  «Λυπάμαι βαθιά και εκφράζω τη βαθύτερη συγγνώμη μου», είπε ο ίδιος, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. «Θα συνεργαστώ με τους εισαγγελείς και την αστυνομία στην έρευνα, θα αποδεχτώ την ευθύνη που πρέπει να αναλάβει και δεν θα την αποφύγω ποτέ» συμπλήρωσε.

Το κατεστραμμένο τμήμα της γραμμής δεν θα ξανανοίξει μέχρι τις 20 Απριλίου το νωρίτερο, είπε ο Wang, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και η σιδηροδρομική κυκλοφορία συνεχίζεται σε παράλληλη τροχιά, που διασχίζει άλλη σήραγγα και δεν επηρεάστηκε από το ατύχημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα