ΑΘΗΝΑ
01:49
|
06.10.2024
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από συγκέντρωση νέων κατά των περιοριστικών μέτρων στο κέντρο της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με χρήση δακρυγόνων αλλά και με πλαστικές σφαίρες απάντησε η αστυνομία της Ελβετίας στις βόμβες μολότοφ που δέχθηκε από διαδηλωτές στην πόλη Σεν Γκαλέν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας το βράδυ του Σαββάτου. Στο μεταξύ, απαγορεύτηκε προσωρινά η είσοδος στην ελβετική πόλη σε περισσότερα από 30 άτομα.

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν περισσότεροι από 1.000 νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Ρότερ του Σεν Γκαλέν. Η παρουσία της αστυνομίας προκάλεσε εντάσεις και οι νεαροί άρχισαν να πετούν μολότοφ, βεγγαλικά κι άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων αλλά και με πλαστικές σφαίρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο, άναψαν φωτιές και πέταξαν μολότοφ. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σεν Γκαλέν δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 21 προσαγωγές και ότι δύο άτομα τραυματίστηκα. Πρόσθεσε ότι απαγορεύτηκε προσωρινά η είσοδος στην πόλη σε 33 άτομα που ήρθαν στο Σαν Γκαλέν από άλλες περιοχές. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι υπήρχε κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για νέο γύρο ταραχών την Κυριακή.

Όλη η ένταση έχει σχέση με τα περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορονοϊό και την απαγόρευση των συναθροίσεων. “Δεν θα ανεχτούμε άλλο να μας κλείνουν στα σπίτια”, δήλωσε ένας 17χρονος σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Η δήμαρχος του Σεν Γκαλέν Μαρία Παππά δήλωσε ότι οι επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών είναι ανεπίτρεπτες και δεν θα γίνουν ανεκτές.

Πηγή: RT News


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηράκλειο: Πήγαν για τσικουδιά αλλά τους ήρθε… σφηνάκι χλωρίνη-Στην εντατική 6 άτομα

Χτύπημα της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή αεροπορική βάση

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κι άλλη πτώση για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Από μήνας πλημμυρών, μήνας πυρκαγιών ο φετινός Σεπτέμβρης-Αυξήθηκαν κατά 11% τα πύρινα μέτωπα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα