ΑΘΗΝΑ
01:09
|
19.05.2024
Κατηγορεί τους ε.α. ναυάρχους για μοχθηρία, τονίζοντας πως με την επιστολή τους "μειώνουν το ηθικό του στρατού".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, επέκρινε σήμερα την πρόσφατη ανακοίνωση 104 ε.α. ναυάρχων τονίζοντας ότι το μόνο που προκαλούν είναι “πτώση του ηθικού” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η δήλωση αυτή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να βλάπτει τη δημοκρατία μας και να επηρεάζει αρνητικά το ηθικό και τα κίνητρα του προσωπικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και να ενισχύσει τους εχθρούς μας” είπε ο Ακάρ κατηγορώντας τους ε.α. ναυάρχους πως αρνούνται να δουν τις επιτυχίες του τουρκικού στρατού και είναι τυφλωμένοι από “οργή, φιλοδοξία και μοχθηρία”. Και συνέχισε: “Έχουμε πλήρη πίστη πως η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Ο τουρκικός στρατός ξέρει καλά τις ευθύνες του και παραμένει πάντα στο καθήκον και στη βάση οδηγιών του προέδρου”.

Στην ανακοίνωσή τους οι 104 ε.α. ναύαρχοι εκτιμούν ότι είναι «ανησυχητικό» να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη Συνθήκη του Μοντρέ, εκτιμώντας ότι η συμφωνία αυτή «προστατεύει κατά τον καλύτερο τρόπο τα τουρκικά συμφέροντα».

Η επιστολή προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελεχών της κυβέρνησης, ενώ η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα