ΑΘΗΝΑ
11:22
|
06.05.2024
"Μία πραγματική συμμαχία δημοκρατίας από σήμερα θα είχε πολύ νόημα και θα ήταν πολίτιμη" τόνισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία προκειμένου να ενώσουν δυνάμεις κατά της αυξανόμενης καταπίεσης και των κινήσεων που αποσκοπούν στη διαίρεσή της απηύθυνε σήμερα, μέσα από τη φυλακή, ο Κούρδος ηγέτης, πρώην αρχηγός του HDP, Σελαχατίν Ντερμιτάς με συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς.

“Όλα τα κόμματα, που θέλουν να αγωνιστούν το ένα δίπλα στο άλλο για τη δημοκρατία, πρέπει να ενωθούν” τόνισε ο Ντεμιρτάς απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις από τη φυλακή της Αδριανούπολης στη βορειοδυτική Τουρκία. “Η πίεση, η καταπίεση και η καταστροφή αυξάνονται κάθε μέρα. Έτσι, χωρίς να περιμένουν τις εκλογές, μια πραγματική συμμαχία δημοκρατίας από σήμερα θα είχε πολύ νόημα και θα ήταν πολύτιμη” σημείωσε.

Ο πρώην ηγέτης του HDP που κρατείται στη φυλακή με κατηγορίες περί “τρομοκρατίας”, σχολιάζοντας την κατάσταση τού μετά από 4,5 χρόνια στη φυλακή, είπε πως αισθάνεται “πολύ καλά”, πως είναι δυνατός, με υψηλό ηθικό και καθαρή συνείδηση.

“Μας απήγαγαν από το σπίτι μας τα μεσάνυχτα με παράνομο τρόπο και μας μετέτρεψαν σε πολιτικούς ομήρους. Για τον λόγο αυτό είμαστε υπερήφανοι” δήλωσε. “Αυτοί που μας έριξαν εδώ έχουν ντροπιαστεί. Πέρασαν στις βρώμικες σελίδες της ιστορίας” ανέφερε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Τουρκία ο Ντερμιτάς ανέφερε ότι είναι πιθανές πριν ξεσπάσει “μία οικονομική κρίση που θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση”. Προέβλεψε “κοινωνικές εκρήξεις” και πως το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μπορεί για αυτό το λόγο να επιδιώξει τις εκλογές και για αυτό συνέστησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι “έτοιμα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα